08 Haziran 2016 Çarşamba 16:28
Asfalttan Önce Bomba Yerleştirdiler

Hem şehirde hem de kırsalda ağır kayıplar veren bölücü terör örgütü PKK militanları, güvenlik güçlerine saldırmak için hain tuzaklar kurmaya devam ediyor. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Genç ilçesi Servi-Genç karayolu üzerinde, yeni yapılmakta olan yola 2 adet 12 kg.lık mutfak tüpü, 100 kg. amonyum nitrat ve 50 metre elektrik kablosu ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı düzeneği ortaya çıkarıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin yol yapımı çalışması esnasında el yapımı patlayıcı düzeneğini yerleştirmeyi, daha sonra asfaltın dökülmesi ile güvenlik güçlerinin el yapımı patlayıcıyı tespit etmesini engellemeyi tasarladıkları belirtildi.

Açıklamada, "Terörle mücadele harekâtının yürütüldüğü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi il ve ilçe yollarında, teröristlerin daha önceden de bu yönteme başvurduğu, yapılan yeni yolların altına çok daha önceden el yapımı patlayıcıları yerleştirdikleri, bu sebeple de güvenlik güçlerimizin yollarda yaptıkları aramalarda el yapımı patlayıcıları tespit etmekte zorlandığı, EK'teki fotoğraflardan açıkça anlaşılmaktadır. Tespit edilen el yapımı patlayıcı düzeneği bulunduğu yerde emniyetli bir şekilde patlatılarak imha edilmiştir" denildi.

Son Güncelleme: 08.06.2016 16:28
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.