12 Haziran 2016 Pazar 14:18
Atalay Filiz Sağlık Kontrolü İçin Hastaneye Götürüldü

İstanbul ve Ankara'da işlenen 3 ayrı cinayetin şüphelisi olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Atalay Filiz, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Bu sıradaki Filiz'in soğuk kanlı hali dikkati çekti.

Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Atalay Filiz'e benzeyen kişinin, Menderes ilçesinden İzmir yönüne giden yolcu minibüsüne bindiği yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Minibüsü durduran polis, araçtaki Atalay Filiz'e benzeyen sırt çantalı kişiyi, kimlik tespiti ve parmak izi işlemleri için gözaltına alarak emniyete götürdü. Yapılan incelemede, şüphelinin 3 cinayetin zanlısı olarak aranan Atalay Filiz olduğu belirlendi. Şahsın üzerinde yapılan aramada, 10 bin lira ve 3 bin avro civarında para ile sahte kimlikler ele geçirildi. Atalay Filiz'in sahil beldesi Özdere'de saklandığı, tanınma riskinin artması üzerine yer değiştirmeye karar vererek yolcu minibüsüne bindiği öğrenildi. Minibüs şoförü Kenan Aka'nın da simasını aranan katile benzeterek ihbar ettiği ortaya çıktı.

PANSİYON VE PARKTA KALMIŞ

Gözaltına alınarak İzmir Emniyet Müdürlüğü Bozyaka Hizmet Binası'na götürülen Atalay Filiz'in polise verdiği ilk ifadede; Özdere'de 2 gün turist olarak bir pansiyonda konakladığını, hakkındaki haberler nedeniyle tanınma riskinin artması üzerine ise pansiyondan ayrılarak ıssız parklarda, yerleşim yerlerinin dışındaki alanlarda gizlendiğini söylediği iddia edildi.

3 CİNAYETTEN ARANIYORDU

Atalay Filiz'in, İstanbul Tuzla'da oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı ile 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı bildirilmişti. Ankara'da işlenen cinayetlerle ilgili 3 yıldır aranan Atalay Filiz, sahte kimlikle yurt dışına kaçmıştı. Filiz, bir süre sonra yine sahte kimlikle İstanbul'a gelmişti.

Son Güncelleme: 12.06.2016 14:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.