09 Haziran 2016 Perşembe 23:03
Başbakan Yıldırım: İflas Erteleme Bir Hile Aracı Haline Geldi

Başbakan Binali Yıldırım, iflas ertelemenin iş adamlarına kolaylık getirdiğini ancak bunun kötüye kullanıldığını söyledi. Yıldırım, "Vecibelerini yerine getiremeyen, iradeleri dışında zor duruma düşenlerin müracaat edeceği bir yol olmasına rağmen yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçmaya çalışanların üzülerek söylüyorum başvurduğu bir hile aracı haline geldi. Kısa sürede maalesef bu imkan amansızca kötüye kullanılmaya başladı. Bunun çözülmesi için kararımızı aldık. Önümüzdeki haftalarda bu meseleyi kökünden halledeceğiz." dedi.

Başbakan Yıldırım, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki geleneksel iftar yemeğine katıldı. İş adamlarına seslenen Yıldırım, "Türkiye'de milli iradenin baskı altına alınmak istendiği, insanlarımızın ve enerjimizin adeta tüketilmeye çalıştığı zor yılları siz çok iyi biliyorsunuz. O zor yıllarda ülkesine hizmet etmek, değer kazandırmak isteyen insanlar maalesef büyük baskılar gördü. İş kurmak, eve ekmek götürmek insanımızı iş aş sahibi yapmak için çırpınan girişimcilerimiz sadece inançları ve düşünceleri yüzünden eziyet çektiler. O zor günlerde Türkiye'nin değerlerini korumak için verdiğiniz mücadeleyi daha dün gibi hatırlıyoruz. Ülkemizin kalkınmasında, büyümesinde çok büyük emeğiniz olduğunu biliyor sizlerle gurur duyuyoruz. Allah tuttuğunuzu altın etsin. Sizlere şükran borcumuz var. Akıl teri, alın terinizle, üretiminizle ve iş hayatına yaptığınız katkılarla Türkiye'nin bel kemiğisiniz. Başımızın tacısınız. İnşaları iş, aş, ekmek sahibi yapıyorsunuz." diye konuştu.

HÜKÜMET OLARAK SİZLERİN İŞLERİNİZİ KOLAY ETMEMEMİZ GEREKİR

Hükümet olarak iş adamlarının işlerini kolay etmeleri gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Bizim görevimiz emek ve değer üreten, Türkiye'nin kalınmasına, refahına, milletin zenginleşmesine vesile olan iş aleminin önündeki bütün engelleri kaldırmaktır. Hükümetimiz gücünü milletten, istikametini milli iradeden alan bir siyasi gelenekten geliyor. AK Parti hükümetleri sadece milletin yani sizlerin gösterdiği yolda yürür. 14 yıl boyunca Türkiye'nin kalkınması zenginleşmesi için koyduğumuz hedefleri hep sizin gücünüzü arkamızda hissederek gerçekleştirdik. Türkiye için elde ettiğimiz her başarıda sizlerin emeğiniz gayretiniz var. Başbakanlık sorumluluğunu aldığım ilk günden itibaren önceliğimizin reel sektör olacağını ifade etmiştim. Üreten, yatırım yapan, istihdam oluşturan, üretileni ihraç eden, ekmeği büyüten, büyüyen ekmeği hakça ve adil bir şekilde paylaşan bir Türkiye önceliğimiz olacak dedim. Bunun için siz değerli iş adamlarımıza, sanayicilerimize olan sorumluluğumuz önünüzdeki engelleri kaldırmak. İhtiyaç duyduğunuz küresel rekabette gücünüzü artırmak. Bunun için ekonomik koordinasyon kurulunda bir dizi başlıkta konuları ele aldık."

Çıkardıkları Ticaret Kanunu'nuyla iş adamlarına kolaylık getirdiklerini hatırlatan Yıldırım, "İflas erteleme. Aslında çok güzel düşünülmüş bir kanun ve imkan. Ama görüyoruz ki bu günlerde iflas erteleme kötüye kullanılıyor. Vecibelerini yerine getiremeyen, iradeleri dışında zor duruma düşenlerin müracaat edeceği bir yol olmasına rağmen yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçmaya çalışanların üzülerek söylüyorum başvurduğu bir hile aracı haline geldi. Kısa sürede maalesef bu imkan amansızca kötüye kullanılmaya başladı. Bu iki konu iş aleminin aciliyet arz eden sorunudur. Bunun çözülmesi için kararımızı aldık. Önümüzdeki haftalarda bu meseleyi kökünden halledeceğiz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, ASKON Başkanı Mustafa Koca, Başbakan Yıldırım'a hediye takdim etti.

Son Güncelleme: 09.06.2016 23:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.