12 Haziran 2016 Pazar 15:08
Cihangir'deki Patlamanın Nedeni Belli Oldu

Beyoğlu Cihangir'de bir binanın 5. katında meydana gelen patlamanın gaz sıkışmasından kaynakladığı açıklandı. Dairenin Yunanistan Başkonsolosluğu'nda görevli Katerina Helikopolou tarafından kiralandığı öğrenildi.

Cihangir Firuzağa Meydanı, Deftardar Sokak'ta bulunan bir binanın 5. katında sabah saat 07.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Boş dairede meydana gelen patlama Cihangir'in büyük bir bölümünden duyuldu.

Patlamada dairenin ön duvarı parçalanarak etrafa dağıldı. Sokakta bekleyen bir taksinin üzerine beton parçaları düştü. Hurdaya dönen taksinin sürücüsü Veysel Bulut ağır yaralandı. Bulut, kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık bir saat süren bir çalışmanın ardından söndürülürken, etrafa saçılan beton parçaları temizlenmeye başlandı. Bu sırada bir kişinin daha molozların altında kaldığı ortaya çıktı. Simitçi olduğu öğrenilen Feridun Yükseltürk'ün cesedi, temizlik ekipleri tarafından beton parçalarının altında bulundu.

Sokaktaki bazı kafelerin de zarar gördüğü patlamanın neden kaynaklandığı konusunda çalışma başlatıldı. Polis ve itfaiye ekiplerinin yaptığı incelemede patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığı açıklandı.

Patlamanın meydana geldiği dairenin ise Yunanistan Başkonsolosluğu'nda görevli memur Katerina Helikopolou'ya (50) ait olduğu belirtildi. 6 ay önce daireyi kiralayan Helikopolou'nun önceki gün tatil için İzmir'e gittiği öğrenildi.

Son Güncelleme: 12.06.2016 15:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.