10 Haziran 2016 Cuma 15:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şirin Khalil'in İsteğini Yerine Getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde kendisine ulaşarak, yaptığı tabloyu hediye eden ve Suriye vatandaşı olan eşinin Türk vatandaşı olması ricasında bulunan Suriye uyruklu Türk vatandaşı Şirin Khalil'in isteği yerine getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla, Şirin Khalil'in eşi Mehmet Khalil Türk vatandaşlığına geçti. Nüfus cüzdanını alan Mehmet ve Khalil ailesi çok sevindi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, beraberindeki Başbakan yardımcıları ve bakanların 28 Mayıs tarihinde Diyarbakır'ı ziyaretlerinde STK'larla yapılan toplantıya katılan ve burada Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent'in katkısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile görüşen, üzerinde Sur ilçesi ile Cumhurbaşkanı'nın portesinin resmedildiği deri işlemeli tablo ve yine deri işlemeli nazar ayeti hediye eden Suriye uyruklu Türk vatandaşı Şirin Khalil, Cumhurbaşkanı ve eşi Emine Erdoğan'dan, Suriye vatandaşı olan eşinin Türk vatandaşlığına geçmesi isteğinde bulunmuştu.

Şirin Khalil'in bu isteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yerine getirildi. Suriye uyruklu Türk vatandaşı Şirin Khalil ve eşi Mehmet Khalil ile çocukları 14 yaşındaki Lilan, 12 yaşındaki Alan ve 11 yaşındaki Lilos Khalil, sevinçlerini Cihan Haber Ajansı'na paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a dua eden Khalil ailesi, adeta yeniden doğduklarını anlattı.

"GURURLANDIM VE DUYGULANDIM"

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu için çok gururlu olduğunu, çok duygulandığını anlatan Mehmet Khalil, "Büyük sıkıntılar içindeydim. Babam, amcam, teyzem, halalarım hepsi Türk vatandaşı ve hepsi buradaydı. Onların cahilliği yüzünden bizi nüfusa kayıt etmediler. Eşimin nikahı üzerine benim bir kaydım var, onun dışında bir kaydım yoktu. Hiçbir işlem yapamıyordum. Krizlere giriyordum ve kimi zaman intiharı bile düşündüm. Cumhurbaşkanı'na çok teşekkür ederim. Eşi Emine Hanım'a çok teşekkür ederimı." dedi.

"RESİM İYİ OLMASA HAPSE ATIYORLARDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği tabloyla alakalı konuşmasına başlayan Şirin Khalil ise "Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'a geleceğini öğrendiğimde Beyazay Derneği Başkanı Nezihe Hanım ile Sayın Cumhurbaşkanımıza bir tablo yapmaya karar verdik. Başka ülkelerde daha önce birçok yağlı boya çalışmalarım olmuştu ancak başka ülkelerde resim iyi olmadığı zaman hapse atıyorlardı, bu yüzden ben korkuyordum biraz da. Ancak yine de Nezihe Hanım'ı bana cesaret verdi. O anları çok fazla hatırlamıyorum. Çok heyecanlıydım. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Emine Hanıma durumu ilettim ve şu anda her şey çok güzel. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANIMIZ VE EMİNE HANIM SAYESİNDE SIKINTILARI AŞTIK"

Şirin Khalil ise eşinin kimliğinin olmamasının büyük sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, "Bütün sıkıntımız oldu, eşime büyük destek verdik. Şam, Ankara, İstanbul gidip geliyordu ve bu gidiş gelişlerde büyük masraflar oluyor, biz sıkıntıya giriyorduk. O da bir rahatsızlık içindeydi ama çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız ve Emine Hanımın sayesinde artık bunları aştık." diye ifade etti.

EMİNE ERDOĞAN'DAN ANKARA'DA SERGİ SÖZÜ

Şirin Khalil, Emine Erdoğan'ın kendisine, tablolarının Ankara'da sergilenmesi için söz verdiğini ve kendisinin de büyük bir arzu ile bunu beklediğini dile getirdi. Khalil, bu sergide de Cumhurbaşkanı ve Emine Erdoğan'a sürprizi olacağını da sözlerine ekledi.

"MUTLULUK ÇIĞLIKLARINA ŞAHİT OLDUM"

Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Nezihe Kent de Şirin Khalil'in bir gün kendisine gelerek bu durumu anlattığını belirterek, "Ben Şirin'in bu sıkıntısını öğrendikten sonra çok çabaladım. En sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve eşi hanımefendi ile görüştürerek sıkıntısının giderilmesini sağladık. Geçen gün Cumhurbaşkanlığı'ndan beni aradılar ve Nezihe Hanım'ın kimliğini alabilirsiniz dediler ve ben de durumu hemen aileye ilettim. Telefonda ailenin mutluluk çığlıklarına şahit oldum, çok mutlu oldular, ben de çok mutlu oldum." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.