02 Haziran 2016 Perşembe 18:03
Dışişleri: Karar Hukuka Saygısızlık Ve Cehalet Örneğidir

Dışişleri Bakanlığı, Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarına ilişkin yasa tasarısını kabul etmesine sert tepki gösterdi, "Karar hukuka saygısızlık ve cehalet örneğidir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Almanya Federal Meclisi'nin aldığı kararın utanç verici olduğu vurgulandı. "1915 olaylarına ilişkin anlaşmazlıktan uzlaşıya varılabilmesi, diyalog, duygudaşlık ve adil bir bakış açısıyla mümkündür" ifadelerinin yer aldığı açıklamada Alman Federal Meclisi'nin 1915 olaylarına bakış açısının art niyetli olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada "Bu politikanın arkasında yatan sebepler arasında, ırkçılığa varan Türk ve İslam karşıtlığı, güncel iç ve dış politik gelişmeler, kibirli ve fırsatçı bazı siyasetçiler ile Almanya'nın Namibya'dan Holokost'a uzanan insanlığa karşı suçlar ve soykırım sicilinin yarattığı derin travma sayılabilir. Daha da vahimi Almanya'nın bu girişimi, siyasi, ekonomik ve sosyo-kültürel hayatına önemli katkılar veren Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşlarını tarihlerine ve öz kimliklerine yabancılaştırmak ve asimile etmek gayretidir" denildi.

Açıklamada ayrıca Türkiye'nin Almanya ile olan müttefiklik ilişkisine vurgu yapılarak Türkiye'nin hassasiyetlerinin dikkate alınması istendi. "Bu şartlar altında Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu istişareler için Türkiye'ye çağrılmıştır" ifadesi kullanıldı..

Son Güncelleme: 02.06.2016 18:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.