10 Haziran 2016 Cuma 11:23
En Çok İş İlanı Turizm Sektöründe

Eleman.net adlı internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre, son 3 ayda dönemsel işlere yönelik iş ilanı sayısı bin 200'ü aştı. Turizm ise en çok ilanın yayınlandığı sektör oldu.

Mavi yaka ve ara kademe pozisyonlarda lider insan kaynakları platformu eleman.net'in verilerine göre, mart-nisan-mayıs aylarında yayınlanan dönemsel iş ilanı sayısı bin 240 olarak gerçekleşti. İlanların il dağılımında ilk sırayı İstanbul alırken, ikinci sırada Muğla yer aldı. Bu durumun, turizm sektörünün dönemsel çalışan ihtiyacına ışık tutan bir veri olarak öne çıktığı belirtildi.

Dönemsel iş ilanlarının sektörel dağılımını değerlendiren eleman.net Muhassas Üyesi Savaş Ünsal, "Dönemsel iş ilanlarının sektörel dağılımına baktığımızda ilk sırada turizmin yer aldığını görüyoruz. Hızlı tüketim malları, gıda, restorancılık ve mağazacılık da ilk beşte yer alıyor. Havaların ısınması ve tatil sezonunun başlaması ile birlikte yoğun bir çalışan ihtiyacının ortaya çıktığı turizm sektöründe, hosteslikten garsonluğa, animatörlükten rehberliğe kadar geniş bir yelpazeden söz etmek mümkün. Ayrıca perakende sektöründe kasiyerlik ve satış danışmanlığı gibi işler de gelir elde etmek ve sektör tecrübesi edinmek açısından son derece cazip" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 10.06.2016 11:23
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.