07 Haziran 2016 Salı 11:38
İstanbul Polisine Bombalı Saldırı

Fatih Vezneciler'de çevik kuvvet polislerini taşıyan midibüse bombalı araçla saldırı düzenlendi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 7 polisin şehit olduğunu, 4 sivilin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Şahin, patlamada 3'ü ağır 36 kişinin yaralandığını belirtti.

Vezneciler Şehzadepaşa Caddesi, sabah saat 08.40'da şiddetli bir patlamayla sarsıldı. Beyazıt Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında meydana gelen patlama, İstanbul'un birçok yerinden duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulansın yanı sıra itfaiye ekibi sevk edildi.

Çevik kuvvet polislerin nöbet değişimi sırasındaki patlamada, polisleri taşıyan bir otobüs hedef alındı. Patlama nedeniyle çevik kuvvet midibüsü ters döndü. Çevredeki birçok iş yeri ve araç zarar gördü. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Vezneciler Kız Yurdu'nda da patlamadan dolayı hasar oluştu. Üniversitede bugün yapılacak sınavlar iptal edildi.

İlk belirlemeler, patlamanın bir terör saldırısı olduğu yönündeydi. Çevik kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı belirtildi. Patlamadan sonra çevreden silah sesleri duyulduğu iddia edildi ancak bu bilgi doğrulanamadı.

Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılırken, polis ekipleri hasar meydana gelen iş yerlerini boşalttı. Çevrede güvenlik önlemleri alındı.

'BEYAZ MİNİBÜS KONTROLLÜ OLARAK PATLATILDI'

Olay yerinde bulunan beyaz renkli bir minibüs, tuzaklanma ihtimaline karşı incelemeye alındı. Camiden yapılan anonslarla çevre tamamen boşaltıldı. Beyaz renkli minibüs kontrollü olarak patlatıldı.

Yapılan ilk açıklamada 5 kişinin yaralandığı belirtildi. Patlamadan yaklaşık bir buçuk saat sonra İstanbul Valisi Vasip Şahin acı haberi verdi. Patlamada 7 polis şehit olurken, 4 vatandaş da hayatını kaybetti. Vali Şahin, 3'ü ağır 36 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Valinin açıklama yaptığı sırada 11 ambulans Adli Tıp Kurumu'na giriş yaptı. Olay yeri inceleme ekiplerinin patlamanın gerçekleştiği bölgedeki çalışmaları halen sürüyor.

Patlamanın ardından İstanbul Üniversitesi'nin Fen- Edebiyat, İletişim, Hukuk ve Siyasal Bilgiler Fakülteleri ile Adalet Meslek Yüksekokulunda bugün yapılacak sınavlar iptal edildi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 11:38
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.