07 Haziran 2016 Salı 17:58
Kaptanın Dikkati Faciayı Önledi

Harem - Sirkeci seferini yapan arabalı vapur, iskeleye yanaşmak üzereyken hızını azaltamadı. Kaptan, yolcuları ve iskeledekileri uyarmak için siren çaldıktan kısa süre sonra iskeleye çarptı. Kazada 3 yolcu hafif şekilde yaralandı. Çarpmanın şiddetiyle arabalı vapurun hasar gören kapağı açılmadı. Kaptan vapuru açıkta manevra yaptırdıktan sonra iskeleye tersten yanaştı. Araçlar vapurdan geri geri çıkmak zorunda kaldı.

Saat 16.00'da Harem'den Avrupa yakasına geçecek araçlar ile yolcularını alan "Zeytinburnu" arabalı vapuru saat 16.30'da Sirkeci'ye yanaşacağı sırada kaptan hızını düşüremedi. Tüm uğraşlarına rağmen iskeleye çarpacağını sezen kaptan vapurundaki yolcular ile sahilde bulunanları siren çalarak uyardı. Arabalı vapurun süratli şekilde geldiğini fark eden vatandaşlar sahilden uzaklaştı. Arabalı vapur süratle iskeleye vurdu. Çarpmanın şiddetiyle vapurda bulunan 3 yolcu yere düşerek hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambülans sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları vapurdan çıkartarak ambülanslarla çevredeki hastanelere kaldırdı.

Gemiye 2 yaşındaki kızı Yaren ile birlikte binen Ahmet Aydın, "Gemi sahile gelirken hızını azaltamadı. Çarpacağını anladım. Kızımı tuttum ama çarpmanın şiddetiyle yere düştü. Birkaç kişi de kızımla birlikte yere düştü. Başlarından yaralananlar oldu. Kızımı ambülansa götürdüm ama kusma belirtisi olursa hastaneye götürmemi söylediler." dedi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Son Güncelleme: 07.06.2016 17:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.