10 Haziran 2016 Cuma 15:18
Kırklar Dağı İddianamesi Kabul Edildi

Diyarbakır'ın ünlü Kırklar Dağı'na konut yapımında terör örgütüne fon aktarıldığı iddiasıyla aralarında Sur Belediyesi eski başkanının da bulunduğu 11'i tutuklu 32 sanık hakkında, 15 yıldan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, aralarında Sur Belediyesi eski Başkanı Abdullah Demirbaş'ın da bulunduğu 11'i tutuklu 32 sanık hakkında, Kırklar Dağı'na konut yapımında terör örgütüne fon aktarıldığı iddiasıyla hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

"İDDİANAMEYE GÖRE 725 DAİRE BEDELİNİN YÜZDE 7'Sİ PKK'YA AKTARILDI"

İddianamede, Sur ilçesindeki Kırklar Dağı mevkiinde 2011 yılında özel bir şirket tarafından yapımına başlanan 725 dairelik konutun yapım aşamasında, terör örgütü PKK'ya, konutların değerinin yaklaşık yüzde 7'lik bölümünün (Daire fiyatları 300 ila 500 bin TL arasında) "fon" adı altında aktarıldığı iddia edildi. İddianamede, konut projesinde yaşanan sorunlara ilişkin Sur Belediyesi eski Başkanı Demirbaş'ın organizesinde toplantı gerçekleştirildiği, toplantının gizli soruşturmacı tarafından takip edildiği belirtildi. İddianamede, sanıkların PKK/KCK silahlı terör örgütüne konut yapımı üzerinden fon sağlamak amacıyla fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle müştekinin tarafı olduğu kat karşılığı inşaat sözleşmesinin, "zor kullanılmak" suretiyle feshini sağladıkları ifade edilirken, toplantının; sanıkların terör örgütüne fon sağlama şekil ve yöntemlerini kararlaştırmak ve alınan kararları uygulamaya koymak amacıyla düzenlendiği belirtildi.

İddianamede, terörizmin finansmanı ve yağma suçlarını işledikleri konusunda yeterli şüphenin bulunduğu vurgulanırken, 11'i tutuklu 32 sanık hakkında "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet" ve "Nitelikli Yağma" suçlarından 15 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi. Dava ile ilgili duruşma önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.