04 Haziran 2016 Cumartesi 11:53
Kum Heykel Festivali'nde Hedef 150 Bin Ziyaretçi

Dünya tarihine iz bırakmış mitolojik kahramanlara ve yapılara ev sahipliği yapan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali'ni 150 bin misafirin ziyaret etmesi bekleniyor.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali kapılarını ziyaretçilere açtı. Lara Plajı'nda 10 bin metrekarelik alanda yer alan eserler özellikle yabancı turistlerin ve öğrencilerin ilgi odağı oldu. Yaklaşık 10 bin ton kumun kullanıldığı festivalde dünya tarihine iz bırakmış Kolezyum'dan, Petra Antik Kenti'ne, Maya Piramitlerinden, Taç Mahal'e kadar pek çok devasa heykel görücüye çıktı.

Festivalde UNESCO tarafından belirlenen antik dünyanın 7 harikasının yanısıra 2007 yılında "New 7 Wonders Vakfı'nın 100 milyon katılımcıyla düzenlediği yarışmadaki öne çıkan eserlerinde yer aldığını belirten festival direktörü Cem Karaca, "Ayrıca Çin Seddi, Machu Picchu, Kurtarıcı, Chichen Itza Piramidi ve Taç Mahal dünyaca ünlü kum heykeltıraşlarca canlandırıldı. Ayrıca mitolojik olaylardan esinlenerek Thor, Afrodit, Truva Atı, Horus'un da aralarında yer aldığı pek çok eseri sanatseverlerle buluşturduk. Festival Antalya ve Türkiye'nin en çok ziyaret edilen önemli kültür sanat etkinliklerinden biri haline geldi." diye konuştu.

Kasım ayına kadar her gün saat 10.00 ila 23.00 arasında ziyarete açık olan serginin akşam led aydınlatmalarla büyüleyici bir atmosfer oluşturduğunu dile getiren Karaca, "Dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılarla en büyük kum heykel festivallerinden birini gerçekleştirdik. Bu yılda yoğun ilgi görecek festivale 150 bin ziyaretçi bekliyoruz" dedi.

Son Güncelleme: 04.06.2016 11:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.