03 Haziran 2016 Cuma 09:58
Mardin Nusaybin'de Cephanelik Ele Geçirildi

Atmaca-7 Nusaybin Özel Birlik Operasyonu'nda Yenişehir Mahallesi'ndeki bir binanın bölücü terör örgütü mensuplarınca cephanelik olarak kullanıldığı değerlendirilen bodrum katında silah ele geçirildi. Teslim olan teröristlerin, ifadelerinde; silahları, gömdüklerini belirttikleri yerde ve tamamı –tekrar kullanılmak üzere– bakımı yapılmış, strech filmlere sarılmış olarak bulunduğu belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "02.06.2016 tarihinde Atmaca-7 Nusaybin Özel Birlik Operasyonu'nda Yenişehir Mahallesi'ndeki bir binanın bölücü terör örgütü mensuplarınca cephanelik olarak kullanıldığı değerlendirilen bodrum katında bulunan silah/gereçler:

27 adet AK-47 Kaleşnikof (1'i parçalanmış)

1 adet RPG-7

2 adet Tabanca (Baretta, Magum)

1 adet Kanas / Dürbünlü

19 adet el bombası (4'ü bımba düzenekli olduğu için imha edilmiştir.)

86 adet AK-47 şarjör (dolu)

5 adet Kanas şarjör (dolu)

1 adet RPG-7 antş tank mühimmat

4 adet RPG-7 anti personel mühimmat

6 adet RPG-7 sevk fişeği

5 adet kobra telsiz

1 adet yaesu telsiz

1 adet Samsung cep telefonu

1 adet ampermetre

16 adet elektrikli fünye

(Cephanelik, 26.05.2016 tarihinde teslim olan teröristlerin, ifadelerinde gömdüklerini belirttikleri yerde ve tamamı –tekrar kullanılmak üzere– bakımı yapılmış, strech filmlere sarılmış olarak bulunmuştur. Teslim olan teröristlerin bir kısım medyada sivil vatandaş oldukları, hiçbir eyleme katılmadıkları, sivil kıyafetlerle teslim olmaları göz önüne alındığında bu durumun büyük tezat oluşturduğu açıkça görülmektedir. Bu, masum vatandaşımız ve sivillerimize de hakarettir.)"

Son Güncelleme: 03.06.2016 09:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.