07 Haziran 2016 Salı 13:08
Şırnak'ta Etkisiz Hale Getirilen Terörist Sayısı 506 Oldu

Şırnak'ta 3 Haziran'da sona eren operasyonların ardından arama ve tarama faaliyetleri sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan yazılı açıklamada dün bir teröristin yakalanarak gözaltına alındığı, böylece Şırnak Genelinde yapılan operasyonlarda 506 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamaya göre yapılan aramalarda, bir Zagros keskin nişancı tüfeği, 24 adet mühimmatı, bir adet RPG-7 roketatar, sekiz el bombası, 10 piyade tüfeği şarjörü, 300 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, bir tabanca şarjörü, dört tabanca fişeği, altı hücum yeleği, bir sırt çantası ele geçirildi. 13 el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.579'a yükseldi.

VAN, BİTLİS VE HAKKARİ'DE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Yapılan açıklamada, Van'da bölücü terör örgütünden kaçan bir teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Bitlis'te icra edilen yol kontrolünde ise araçlarında bölücü terör örgütüne götürmek üzere yaşam malzemeleri ele geçirilen iki örgüt yandaşı, yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce güvenlik güçlerine taciz ateşi açıldı. Taciz ateşine anında karşılık verildi.

Açıklamada ayrıca Şırnak Silopi'de vatandaşların ihbarını değerlendiren güvenlik güçlerinin bir el yapımı patlayıcıyı imha ettiği de kaydedildi.

Öte yandan, Irak kuzeyi Gara, Hakurk ve Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:08
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.