07 Haziran 2016 Salı 13:53
Sivil Toplum Kuruluşlarından Saldırısıya Tepki

Sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamalarla İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.

HAK-İŞ: TERÖRLE MÜCADELE BAŞARIYA ULAŞACAK

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, hain saldırıyı kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

"HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, terör saldırılarının amacının ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmak olduğunu biliyoruz. Ancak Türkiye devleti, milleti ve kurumlarıyla bir bütün halinde terörle mücadele konusunda daha aktif ve etkin çalışmaları hayata geçirecek ve başarıya ulaşacaktır. HAK-İŞ olarak, terörün son bulduğu, kardeşlik; huzur ve güven ortamının egemen olduğu, daha güçlü bir Türkiye ve dünya umut ediyoruz. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan Rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulunuyoruz."

TESK: PİŞMAN OLACAKLAR

Saldırıyı "insanlık dışı" olarak niteleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında yapılan saldırının canilik olduğunu söyledi. Palandöken, şöyle dedi:

"Mübarek Ramazan ayında yapılan bu caniliği tüm dinler reddederken terörün hangi ülkeye ve kime faydası vardır. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen iç ve dış terör örgütleri bu istek ve arzularına hiçbir zaman kavuşamayacaklar. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok güçlü ve muktedir bir devlettir. Dökülen kanların hesabı mutlaka sorulacaktır. İstanbul'da düzenlenen bu hain saldırı; masum insanların canına, ülkemizin birlik ve beraberliğine yapılmıştır. Bu alçaklığı yapanlara insan diyebilmek de mümkün değil. Şundan eminiz ki, bu olayların müsebbipleri yüce Türk adaleti önüne en kısa zamanda çıkarılarak en ağır cezaya çarptırılacaktırlar. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm şer güçleri pişman olacak ve en acı şekilde hesabını vereceklerdir. Esnaf ve Sanatkarlar camiası olarak saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

KESK: KINIYORUZ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Yönetim Kurulu da bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Bu sabah İstanbul Beyazıt Vezneciler'de gerçekleşen saldırıda aralarında sivil vatandaşların da olduğu yaşamlarını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şiddet sarmalını büyütecek, yeni kan ve gözyaşı dışında bir amaca hizmet etmeyecek saldırıyı kınıyoruz" denildi.

Memur-Sen'in twitter hesabından yapılan açıklamada da "Hain terör saldırıları terör örgütlerinin son çırpınışları, yok oluş feryatlarıdır. Kınıyoruz" denildi.

Son Güncelleme: 07.06.2016 13:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.