10 Haziran 2016 Cuma 15:13
Su Sarnıcında Çelik Kasa Kırıp Kartonpiyerde Altın Saklamışlar

Antalya'da villa ve müstakil evlerin kapılarını kırarak kasa hırsızlığı yapan 4'ü kadın 6 kişilik çete yakalandı. Çaldıkları kasaları su sarnıçlarında parçalayan şüphelilerin, ziynet eşyalarını kaldıkları evin tavanındaki kartonpiyerlere sakladıkları ortaya çıktı.

Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Muratpaşa ve Aksu ilçelerindeki hırsızlık olaylarını incelemeye aldı. Ev sahipleri ve komşuların ifadelerine başvuran polis, olayların güvenlik kamerası bulunmayan, yoğunluğun az olduğu bölgelerde gerçekleştiğini belirledi. Mahalle sakinlerinin olay günlerinde beyaz renkli bir araç gördüklerini söylemeleri ve evlerin kapılarının aynı yöntemle kırılması üzerine polis, hırsızlık olaylarını aynı kişilerin gerçekleştirdiğini saptadı.

Güzergahtaki mobese kameralarını inceleyen ekipler, aynı marka ve renkte ancak plakası sürekli değişen otomobili tespit etti. Plakaların farklı günlerde park halindeki otomobillerden çalındığını belirleyen polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelediğinde şüphelilerin daha önceden de benzer suçlardan kayıtları bulunan zanlılar olduğunu belirlendi. Yaklaşık 3 ay süren çalışmanın ardından Kepez ilçesinde iki ayrı adres belirleyen ekipler, önceki gün eş zamanlı operasyon düzenledi.

ALTINLARI TAVANDAKİ KARTOPİYERE SAKLAMIŞLAR

Baskın sırasında gözaltına alınan kadınlardan G.Y. (20), A.D. (31), E.N. (33) ve A.D. (37) ile erkekler S.N. (22) ve H.D. (38) emniyete götürüldü. Evde yapılar aramada çalınan ziynet eşyası ve altınların tavandaki kartonpiyerlere saklandığı ortaya çıktı. Ele geçirilen 250 bin TL değerindeki ziynet eşyası, elektronik eşya, çalıntı plakalar ve 2 silaha el konuldu.

DAVETİYE BAHANESİYLE EV KONTROLÜ

Şüphelilerin sorgularında dışarıdan lüks görülen evlerin kapılarını çaldıkları, kapıyı açan olursa, davetiye vermek için geldiklerini ancak yanlışlık olduğunu söyleyerek uzaklaştıkları öğrenildi. Kapıyı açan olmaz ve komşular durumu fark ederse ev sahibinin nerede olduğunu sordukları bu sırada evin arka kapısı ya da penceresini kıran diğer şüphelilerin hırsızlığı gerçekleştirdiği anlaşıldı.

KASALARI SU SARNIÇLARINDA AÇMIŞLAR

Şüphelilerin Kepez ilçesindeki ormanlık alandaki su sarnıçlarına gittikleri, yanlarındaki malzemeleri kullanarak çelik kasaları açtıkları anlaşıldı. 11 evden ve 2 araçtan hırsızlık gerçekleştirdiği belirlenen zanlıların verdikleri adreslerde kapakları açılmış haldeki çelik kasalara rastlandı.

Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye çıkarılırken. G.Y.'nin 2 aylık kızını da kucağında götürmesi dikkati çekti. Şüpheliler kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere de tepki gösterdi.

Su Sarnıcında Çelik Kasa Kırıp Kartonpiyerde Altın Saklamışlar

Su Sarnıcında Çelik Kasa Kırıp Kartonpiyerde Altın Saklamışlar

Su Sarnıcında Çelik Kasa Kırıp Kartonpiyerde Altın Saklamışlar

Son Güncelleme: 10.06.2016 15:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.