06 Haziran 2016 Pazartesi 22:43
Sultanahmet'te İlk İftar

Sultanahmet'te Ramazan'ın ilk iftarı yapıldı. Top atışını gerçekleştiren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ailelerin özellikle çocukların getirilerek Sultanahmet'te zaman geçirmelerini istedi.

Sultanahmet Meydanı her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da yoğun ilgi gördü. Evlerinden iftarlıklarını getiren vatandaşlar parklara ve yeşilliklere sofra açtı. Fatih Belediyesi'nin de geleneksel hale gelen iftar programı bu yıl da vatandaşların hizmetine sunuldu.

İlk iftarda top atışını gerçekleştiren Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Ramazan boyunca çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettireceğiz. Ramazan bizim için 11 ayda yaşadıklarımızın muhasebesini yaptığımız ve Allah'ın bize bahşedeceği hayatı yeniden düşündüğümüz, yeniden düzenlediğimiz adeta bir kap süte nasıl bir kaşık yoğurt koyarsınız da mayalarsınız işte bu şekilde geleceğimizi mayalayacağımız yegane ay. Ramazan Allah'ın bize bahşettiği nimetlerin şükrünü eda ettiğimiz zaman dilimi. Allah'ın bize bahşettiği helal nimetlerden bir müddet uzak durarak bu nimetlere şükrümüzü eda ettiğimiz bir zaman dilimi. Ramazan'da zamanın, mekanın ve insanın gerçek anlamda değerini bulduğu yer burası. Biz de Ramazan boyunca Fatih'in hemen her tarafında şu gördüğümüz sofraları değişik mahalle ve semtlerde kuracağız. Bir gelenek haline gelen Ramazan'da muhakkak Sultanahmet'te belli bir zamanı geçirmek geleneğini de elimizden geleni yapacağız. Sofraları dolaşırken benim açımdan en önemli tarafı çocuklarımızın çok olmasıydı. Çoluk çocuk, yaşlı genç bütün ailelerin ellerinden tutup çocuklarını Sultanahmet'te vakit geçirmelerini arzu ediyoruz." dedi.

Son Güncelleme: 06.06.2016 22:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.