08 Haziran 2016 Çarşamba 10:33
Terör Mağdurları Devlete Teşekkür Etti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşanan terör saldırıları sebebiyle evlerinden ayrılan vatandaşlar, kendilerine yapılan yardımlar için devlet yetkililerine teşekkür etti. Diyarbakır Valiliği, 6 bin 245 aileye toplam 21 milyon 882 bin 373 lira nakdi yardım yaptı.

Binlerce koli gıda ve giyim yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, Ramazan ayında ise 500 kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Terör saldırıları dolayısıyla Fatih Paşa Mahallesi'nden İskender Paşa Mahallesi'ne taşınan ve kaynanasıyla kiralık bir evde hayata tutunmaya çalışan 2 çocuk babası Mehmet Ensarioğlu, "Allah devletimizden razı olsun. Bölgeden ayrıldığımızda bize kira, giyim ve gıda yardımında bulundu. Zaten evimizden ayrıldığımızda yanımıza kıyafet almadık. Yasak kalktığında evimizi görmeye gittik. Ama evimiz yıkılmıştı. Bize eşlik eden heyete, polislere teşekkür ediyorum." dedi.

Sur ilçesinde 2 Aralık Cuma günü, teröristlerin kazdığı hendekleri ve yollara döşediği patlayıcıları etkisiz hale getirmek için 6 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçedeki operasyonlar 103'üncü gününde tamamlandı. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Sur'un tarih kokan sokaklarında patlama sesleri eksik olmadı. İlçedeki arama tarama faaliyetlerinin tamamlanması ardından peyderpey sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Terör sebebiyle binlerce kişi yurdundan göç etti. Kimisi yanına aldığı yorganını, kimisi de üzerindeki elbisesiyle ayrıldı evinden, kimisinin gidecek bir yeri yoktu. Çaresiz kalan Sur halkına devlet yetkilileri yardım etti. Devlet, 6 bin 245 aileye toplam 21 milyon 882 bin 373 lira nakdi yardım yaptı. Ramazan ayında gıda ve giyim yardımında bulunacak olan devlet yetkililerine Sur halkı teşekkür etti.

"DEVLETTEN OLMASAYDI PERİŞAN OLURDUK"

6 ay önce evden çıktıklarını dile getiren Ensarioğlu, "Fatih Paşa Mahallesi'nde oturuyorduk. Kaynanam ile aynı evde yaşıyorduk. Aşırı bomba seslerinden dolayı çocuklarımızın psikolojileri bozuldu. 2 çocuğum var. Devletimiz olmasaydı daha da perişan olurduk. Çünkü hiçbir şey yanımıza almadık. Aile baskısı sebebiyle gizlice evlendim. Evimiz yok, misafiriz şu an. Kaynanamda kalıyorum. Diyarbakır Valiliği'ne ve milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Terör Mağdurları Devlete Teşekkür Etti

Terör Mağdurları Devlete Teşekkür Etti

Son Güncelleme: 08.06.2016 10:33
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.