07 Haziran 2016 Salı 18:18
Tşof'tan Şoförlere Uyarı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Ramazan'a girilmesi nedeni ile şoförlere uyarılarda bulundu. Ramazan ayı ile beraber trafik kazalarında artış yaşandığını ifade eden Apaydın, özellikle araç kullananların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Apaydın, "Sabah saatlerinde değil ancak öğleden sonra zaman içinde başgösteren açlık ve susuzluk kazaların meydana gelmesinde etkili oluyor." diye konuştu.

Genellikle iftara yetişmek için aşırı hız yapıldığını belirten Apaydın, sürücülere istirahat etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Apaydın, şunları söyledi: "Bizim önerimiz istirahatlerin Ramazan ayında bol yapılmasıdır. Şoförler bol bol araçların dışına çıkıp oksijen alsınlar. Amacımız Ramazan ayında kazasız seyirler yapılmasıdır. Bazı insanlarda, açlığın getirdiği reflekslerde yavaşlama ve durgunluk olabilir. Kan şekerleri düşebilir. Bu bakımdan kendine güvenen insanlar da bolca istirahat etmelidir. Böylece kazalar aşağıya çekilmiş olacaktır."

Kazaların Ramazan ve Kurban bayramlarında, arefe günü ile iftara yakın saatlerde gerçekleştiğini söyleyen Fevzi Apaydın, "İnsanların evime, çocuklarıma yetişeyim derken yaptıkları kazalar aşırı hız sonucunda gerçekleşmektedir." dedi.

RAMAZAN'DA HAVAYA DA DİKKAT EDİLMELİ

Apaydın, Meteoroloji'den yapılan uyarıların da dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Ramazan ayında hava muhalefetinin de neden olabileceği trafik kazalarından dolayı üzücü haber almamak için trafik kurallarına uyarak, daha dikkatli bir şekilde araçlar sürülmelidir." uyarısında bulundu.

Son Güncelleme: 07.06.2016 18:18
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.