05 Ocak 2016 Salı 12:07
Ambulansa Kadar Taşıdılar

Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle yolu kapanan yerleşim yerindeki hasta, ambulansa vatandaşların yardımıyla taşındı. 

Yoğun kar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı Durankaya beldesinde rahatsızlanan Ramazan Tatlı'nın (52) yakınları, durumu İl Özel İdaresi ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Ekipler, kar ve tipi nedeniyle kapanan 2 bin 800 rakımlı Şivekür Tepesi'nden beldeye ulaşmaya çalıştı. Uzun süren çalışmalar sonucu ekipler yolu açtı, vatandaşlar da çalışmalara destek verdi.

Kar nedeniyle ambulansın Tatlı'nın Köyiçi Mahallesi'ndeki evine ulaşamaması üzerine hasta sedye heline getirilen battaniye ve branda ile taşındı.

Vatandaşlar tarafından 500 metre uzaklıktaki ambulansa ulaştırılan hastaya ilk müdahale buradaki sağlık ekiplerince yapıldı.

Tatlı daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Ramazan Tatlı'nın yakını Selim Tatlı, aniden fenalaşan hastayı kızak bulamadıkları için bu yöntemle ambulansa kadar taşıdıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 05.01.2016 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.