25 Ocak 2018 Perşembe 13:12
Yüksekova’da kardan Seyit Onbaşı heykeli

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Mehmet Şerif Karahan, Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın kardan heykelini yaptı.

Yüksekova Yeni Mahalle’de oturan ve yaz aylarında inşaat işçisi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası 37 yaşındaki Mehmet Şerif Karahan, kar kalınlığının yaklaşık yarım metreyi bulduğu ilçede, Çanakkale kahramanlarından Seyit Onbaşı’nın kardan heykelini yaptı. Karahan, mekanizması bozulan bir topun mermisini sırtlanan Seyit Onbaşı’nın kardan heykeli için yaklaşık 10 gün çalıştığını belirtti. Özellikle Seyit Onbaşı’yı yaparken büyük özen gösterdiğini anlatan Karahan, Seyit Onbaşı’nın saçlarını yapmak için berberde kestirdiği kendi saçlarını ve kıyafetlerini kullandığını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.