02 Eylül 2015 Çarşamba 18:34
Kars'ta kurban hizmetlerinin uygulanması

Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ilde Kurban Bayramı'nda uygulanacak tedbirler ile ilgili açıklama yaptı.

İl Müdürü Hüseyin Düzgün, yaptığı açıklamada, kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliğ hükümleri çerçevesinde yükümlülükleri bulunan komisyon üyelerinin gerekli tedbirleri alacağını bildirdi.

Düzgün, tebliğin amacının, bu yıl ki Kurban Bayramı'nda ibadet maksadı ile kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarına yardımcı olmak olduğunu belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Kurbanların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde kesmelerine veya vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olunması amaçlanmaktadır. Kurban satış ve kesim yerlerinin belirlenmesi, kesim yapacak kişilerin eğitilmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınması da yapacağımız işler arasında."

 

Son Güncelleme: 02.09.2015 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.