08 Mayıs 2016 Pazar 15:11
Sarıkamışlı Temel dede, 86 yıldır gözlüksüz Kur'an okuyor

 Sarıkamış ilçesinde yaşayan Temel Yavuz, 96 yıllık ömrünün 86 yılını Kur'an okumakla geçirdi. İlerlemiş yaşına rağmen gözlük kullanmayan Temel dede, şimdiye kadar binden fazla hatim indirdi.

İnönü Mahallesi'nde oğlu Hikmet Yavuz'un yanında yaşayan, 6 çocuk ve 20 torun sahibi Temel Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yaşından beri aralıksız Kur’an okuduğunu, bu süre içerisinde binden fazla hatim indirdiğini söyledi.

Kur’an okumayı çok sevdiğini, gözleri gördükçe, sağlığı el verdikçe okumaya devam edeceğini anlatan Yavuz, ilerleyen yaşına rağmen sağlığı yerinde olan ve gözlük kullanmadan her gün 2 saat Kur’an ve gazete okuduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

“Çocuk yaşta cami hocalarından Kur’an okumayı öğrendim ve bu şekilde devam ettim. Çok rahat ve zevkli bir yaşamım oldu. 1984 yılında hacca gittim. Hayatımın en önemli ve en güzel günlerini orada geçirdim. Hacdan sonra Kur’an’a daha çok bağlandım. Kur’an okudukça içime rahatlık geliyor, hayata daha çok bağlanıyorum. Şu anda durumum çok iyi. Allah’ın emrine şükür. Namazımı kılıyorum, kendi işimi kendim görüyorum. Çocukluğumdan beri doğal ürünler kullanmayı tercih ediyorum. Bu yaşıma kadar ciddi bir rahatsızlık geçirmedim. Soframda daima yoğurt, tereyağı ve bal bulundururum. Uzun yaşamak isteyenlere, doğal ürünler tüketmeyi tavsiye ediyorum.”

Bazı günler evinin bahçesinde gezen Temel dede, gençliğin kıymetini çok iyi bilmek gerektiğini belirtti. Temel dede, gençlere çok okumaları ve günlerini dolu geçirmeleri  tavsiyelerde bulundu.

Son Güncelleme: 08.05.2016 15:13
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.