23 Nisan 2015 Perşembe 13:56
'Tarihi ve Stratejik Perspektiften Ermeni Meselesi Paneli'

KARS  - Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) "Tarihi ve Stratejik Perspektiften Ermeni Meselesi" konulu panel düzenlendi.

KAÜ Rektörlüğü tarafından, 100. Yılında Ermeni Meselesi Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, rektör yardımcıları Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Çitil, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsoy Aksoy, İl Müftüsü Mehmet Genç, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Onursal Başkanı Ömer Engin Lütem'in yönettiği panelde, AVİM Uzmanı Dr. Turgut Tuncel "Ermenilerde Siyaset Aracı Olarak Şiddet Kullanımı: Ermeni Mezalimi ve Türk Diplomatlarına Saldırı", emekli büyükelçi AVİM Başkanı Alev Kılıç tarafından "2015 Yılında Türkiye'nin Ermeni İddialarına Karşı Kullanabileceği Savlar" konulu sunumlar yaptı.

Programın sonunda Belediye Başkanı Karaçanta, Rektör Özcan ve Rektör Yardımcısı Çitil tarafından katılımcılara plaket ve çiçek takdim edildi.

Son Güncelleme: 23.04.2015 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.