05 Ağustos 2015 Çarşamba 17:32
'Terör olayları turizmi olumsuz etkiliyor'

Doğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan terör saldırıları nedeniyle Kars'a gelen yerli ve yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre azalma olduğu, bu durumun tüm sektörleri olumsuz etkilediği belirtildi.

Sarıkamış Turizm Derneği (SATURDER) Başkanı Mir Hasan Taş, yaptığı açıklamada, Kars ve Sarıkamış bölgesinde oteller, turizm işletmeleri ve esnafların yaşanan şiddet olayları nedeniyle ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntı yaşadığını söyledi.

Taş, Sarıkamış'ta devlet ve özel sektör olarak sportif ve turizm amaçlı önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çözüm Süreci, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çok olumlu gelişmelere zemin hazırladı. Bölgede kayak ve sportif amaçlı tesisler, turizm alanları oluşmaya başladı. Kış turizminin yanı sıra yaz döneminde inanç turizmi, doğa ve spor turizmiyle birlikte tarihi mekanlara ziyaretle kültür turları başlamıştı. Bu potansiyelin her kesimi olumlu yansımaları olmuştu. Bu olumlu gelişmelerin devam etmesi için bir an önce güven ortamının oluşması gerekir."

- Kültür turlarında düşüş yaşanıyor

Yaşanan terör olayları nedeniyle geçen yılın aynı dönemine oranla konaklamada yüzde 50 düşüş olduğunu birçok tur operatörünün rezervasyon iptaline gittiğini ifade eden Taş, bu olaylarının bir an önce son bulması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Taş, birlik ve beraberlik içinde çok hızlı bir şekilde güven ortamının tesis edilmesine gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bölgede 'dumansız baca' olan turizm, istihdama çok büyük katkı sağlıyor. Kars'a gelen yerli ve yabancı turistler, Ani Ören Yeri, Kars Kalesi ve tarihi mekanları gezdikten sonra, Sarıkamış'ı ziyaret ediyor. Burada orman içinde yürüyüş, köy gezileri ve kayak merkezindeki programlara katıldıktan sonra kent merkezinde alış veriş yapıyor. Bu birbirine bağlı organizasyonla bütün çarklar dönüyor. Eğer bu çark dönmezse işsizlikle beraber daha büyük sıkıntılara yol açar. Biz STK, esnaf, turizm işletmecileri ve halk olarak aklıselimle bir an önce bu sorunların çözülmesini, yeniden ülkemizin her tarafında insanların mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamasını ivedilikle arzu ediyoruz."

Son Güncelleme: 05.08.2015 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.