06 Haziran 2016 Pazartesi 11:58
13. Akbank Kısa Film Festivali Başvuru Tarihleri Açıklandı

Türkiye'de kısa film alanında etkin bir platform oluşturan Akbank Kısa Film Festivali, bu yıl 13. yılını kutluyor.

Yeni fikirleri destekleyerek, genç sinemacılara kendilerini gösterme olanağı sağlayan ve kısa film kültürüne katkı sağlamayı amaçlayan Akbank Kısa Film Festivali, 13-23 Mart 2017 tarihleri arasında 13. kez düzenlenecek. Festival, Ulusal ve Uluslararası Yarışma olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. En çok ilgi gören ve geçtiğimiz yıl 45 ülkeden toplam 822 filmin başvuru yaptığı Yarışma Bölümü için son başvuru tarihi 30 Kasım Çarşamba günü olarak açıklandı.

Festivalin Yarışma Bölümü'ne başvuran eserler arasından, festival jürisinin değerlendirmeleriyle belirlenecek olan en iyi filmler 5 bin dolar ile ödüllendirilecek. Yarışmayı kazanan filmler, Festival'in ardından Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki üniversite kampüslerinde düzenlenecek "Ödüllü Filmler Üniversitelerde" etkinliği kapsamında izleyiciyle buluşacak. 13. Akbank Kısa Film Festivali, "Festival Kısaları", "Dünyadan Kısalar", "Kısadan Uzuna", "Deneyimler", "Belgesel Sinema", "Perspektif" ve "Özel Gösterim" bölümleri, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle 13-23 Mart 2017 tarihleri arasında sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir program sunacak.

13. Akbank Kısa Film Festivali yarışması başvuru formları, Akbank Sanat merkez binası ya da www.akbankkisafilmfestivali.com ile www.akbanksanat.com adreslerinden temin edilebilecek.

Son Güncelleme: 06.06.2016 11:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.