20 Temmuz 2016 Çarşamba 15:03
7. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Doğru

Bu yıl 7'ncisi 4-10 Kasım'da düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal Uzun Film Yarışması'na başvurular başladı.

Festival Komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Valiliğinin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesinin ana sponsorluğunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu Kurulu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ve İnönü Üniversitesi'nin destekleriyle düzenlenen festivalin Ulusal Uzun Film Yarışması'na katılmak için başvuru 23 Eylül'de sona eriyor.

Sinemaseverlerden yoğun ilgi gören ve bu yıl yedincisi düzenlenen festivalin, sinemanın yeni ve nitelikli ürünlerini izleyiciyle buluşturmak, sinemanın ulusal ve uluslararası alanda tanıtımını sağlamak ve sinema endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği Ulusal Uzun Film Yarışması'na katılım için başka festivallere katılmış ya da ödül almış olmak engel teşkil etmiyor.

Katılımcıların festivalin "www.malatyafilmfest.org.tr" adresli web sitesinde yer alan festival yönetmeliğini dikkate alarak başvuru formunu ve formda istenen tüm materyalleri 23 Eylül'e kadar Ulusal Uzun Film Yarışması Koordinasyon Merkezi'ne göndermeleri gerekiyor.

Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda yarışmaya kabul edilen filmler 4-10 Kasım tarihlerinde ana jürinin karşısına çıkacak.

- En iyi filme 150 bin lira ödül

Ulusal Uzun Film Yarışma kategorisinde yer alacak filmler arasından jürinin seçeceği en iyi filme 150 bin, en iyi yönetmene ise 15 bin lira ödül verilecek.

Ödüle değer görülen eser sahiplerine Kristal Kayısı Ödülü de 10 Kasım gecesi düzenlenecek törenle takdim edilecek.

Son Güncelleme: 11.08.2016 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.