14 Ağustos 2016 Pazar 18:03
Bitlis'te Ayran Aşı Festivali Düzenlendi

Van-Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği tarafından "Ayran Aşı Şöleni" düzenlendi.

Çarho mesire alanında düzenlenen "Ayran Aşı Şöleni"nde yöre halkının yanı sıra İstanbul, Ankara ve diğer bazı şehirlerden gelen konuklara ayran aşı, kavurma ve pilav ikramı yapıldı.

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, şölenin açılışında yaptığı konuşmada, düzenledikleri etkinlik dolayısıyla Van-Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Gani Kaya ve yönetimi ile destek verenlere teşekkür etti.

Derneklere siyasetin bulaştırılmaması ve birlik beraberlik içinde olunması çağrısı yapan Ergezen, şunları söyledi:

"Bu ülkenin solcusuna da sağcısına da can kurban. İnsanları sınıflandırıp gruplandırmayın. Bu ülkenin Kürt'ü de, Türk'ü de, Çerkez'i de ümmetin şerefli aileleridir. Bin yıldır beraberiz ve kardeşiz. Bu toprakları kanımızla suladık vatan yaptık. Bu vatan mübarek topraktır. Altında nice şehitler, nice şühedalar, nice evliyalar yatıyor. Çok mübarek bir beldenin çocuklarıyız Ahlatlı olarak. Hiç bir şeyimiz olmazsa Meydanlık Mezarlığına bakarak kendimize yol tayin edebiliriz. Ecdadımız bize böyle güzel miraslar bırakmış. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın."

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da yurdun değişik yerlerinden konukları ilçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "İstanbul, Ankara, Van gibi Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen misafirlerimiz var. Bu gelen misafirlerimize ve hemşehrilerimize de teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu organizasyonu düzenleyen Dernek Başkanımız Gani Bey'e de teşekkür ederiz." dedi.

bitliste-ayran-asi-festivali-duzenlendi.jpgbitliste-ayran-asi-festivali-duzenlendi-001.jpg

Son Güncelleme: 14.08.2016 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.