29 Haziran 2016 Çarşamba 15:28
Çiftçilerin Gece Mesaisi

HAKKARİ (AA) - Şemdinli ilçesinde, çiftçiler sıcak hava ve oruç nedeniyle tarladaki otlarını, havanın serin olduğu gece saatlerinde biçiyor.

Sıcak hava ve oruç nedeniyle gündüz çalışmakta zorlanan çiftçiler, besledikleri hayvanların kışlık yem ihtiyaçlarını karşılamak için temin edecekleri otları biçmek için gece serinliğinde çalışmayı tercih ediyor.

Sahuru da tarlada yapan çiftçiler, gün ışımasıyla birlikte evlerine dönüyor.

Çiftçilerden Zübeyir Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ot biçme zamanının ramazan ayına denk geldiğini belirterek, gündüzleri çalışmakta zorlandıkları için gece çalışmayı tercih ettiklerini söyledi.

İftarı açtıktan sonra tırparlarıyla birlikte tarlaya geldiklerini belirten Özer, "Sahura kadar çalışıyoruz. Sahur vakti gelince de evlerimize gidip iftar saatine kadar dinleniyoruz." diye konuştu.

Geçim kaynakları olan hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için çalışmaya mecbur olduklarını aktaran Özer, toplanan otların kuruması için bir süre beklediğini ve kışın hayvanlara yedirildiğini kaydetti.


Son Güncelleme: 22.08.2016 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.