01 Haziran 2016 Çarşamba 14:23
Göç Eden İnci Kefalleri Martıları Deliçay'a Çekiyor

VAN (AA) - Dünyada sadece Van Gölü Havzası'nda yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalleri, çevredeki martıların hedefi haline geldi.

Göç dönemlerinde balıkların göç ettiği akarsuların çevresine akın eden martılar, yumurtalarını bırakmak için göç eden balıkları avlayarak besleniyor.

Üreme göçünün en güzel izlendiği Deliçay üzerinde bulunan balık bendi, bu yıl da martıların istilasına uğradı.

Vatandaşların şaşkın bakışları arasında suya dalan martılar, oluşturdukları görüntüyle fotoğrafçıların da ilgi odağı oldu.

Mehmet Güleç, alanda 20 yıldır fotoğraf çektiğini belirterek, "Bu yıl martıların sayısı çok fazla. Fotoğraf çekmekte zorlanmıyorum. Güzel görüntüler çıkıyor. Balıklar için kötü, martılar için iyi, bizim için daha iyi. Fotoğraf ve doğa severleri buraya davet ediyoruz. Gelip bu güzelliği görmeleri gerekiyor." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:47
Anahtar Kelimeler:
Ercişİnci Kefali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.