20 Haziran 2016 Pazartesi 12:08
Kiraladıkları Tarlalarda Karpuz Üretiyorlar

MUŞ (AA) - Muş'a her yıl gelerek Murat Nehri havzasında yüzlerce dönüm tarla kiralayan Diyarbakıraileler, burada ürettikleri karpuzlarla geçimlerini sağlıyor.

İl merkezine bağlı Sungu beldesinde tarla kiralayan Diyarbakırlı Sinan Yükler, Diyarbakır'dan Muş'a gelen yaklaşık 30 ile 35 ailenin burada 5 ay boyunca karpuz üreteceğini belirtti.

Karpuz ekimine başladıklarını ancak ramazana denk gelmesinden dolayı dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Yükler, "Tüm umutlarımızı toprağa bağladık. Bazen iyi oluyor bazen de para etmiyor. Diyarbakır'dan buraya geliyoruz. Burada kiraladığımız tarlalarda yaklaşık 5,5 ay burada karpuz üretiyoruz. Ayrıca ramazan ayında güneşin altında çalışıyoruz. Oruçluyken sıcak havada çalışmak kolay değil. Ama çalışmaya mecburuz." dedi.

Ailece Diyarbakır'dan Muş'a geldiklerini vurgulayan Hanım Yükler ise ramazan ayında tarlada ekim yapmanın çok olduğunu bildirerek, "Diyarbakır'dan yaklaşık 30 hane buraya gelip karpuz ekiyoruz. Ancak ramazanda ekim çok zor oluyor. Şeker hastalığım var ve buna rağmen hem oruç tutuyorum hem de sıcak havada çalışıyorum" diye konuştu.


Son Güncelleme: 22.08.2016 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.