01 Ekim 2016 Cumartesi 14:28
Kurtardıktan sonra Güvercinlere İlgisi Arttı

Ardahan'da yaralı halde evlerinin bahçesine düşen yabani güvercini tedavi edip doğaya salan 17 yaşındaki Şükrü Bilgili, o tarihten itibaren tutkusu haline gelen güvercinleri beslemeye başladı.

Kent merkezine bağlı Çamlıçatak köyünde oturan ve liseyi bitirdikten sonra bir pastahanede çalışmaya başlayan Bilgili, yaklaşık bir buçuk yıl önce evlerinin bahçesine düşen yaralı bir yaban güvercinini kendi imkanlarıyla tedavi edip besledi.

Bir süre beslediği güvercini sağlığına kavuştuktan sonra doğaya salan Bilgili, bu güvencini serbest bıraktıktan sonra güvercin beslemenin kendisinde tutku haline geldiğini fark etti.

Bilgili, bunun üzerine satın aldığı 8 tane taklacı güvercine köylerindeki evlerinin ahırında ayrı bir bölüm yaparak beslemeye başladı.

Şükrü Bilgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce yaralı bir güvercinin köylerindeki evlerinin bahçesine düştüğünü belirtti.

Bu güvercini tedavi edip beslediğini anlatan Bilgili, daha sonra yabani güvercini sağlıklı şekilde yeniden doğaya bıraktığını bildirdi.

Bilgili, bundan dolayı çok mutlu olduğunu ve yaban hayvanlarına yönelik ilgisinin değiştiğini hatta güvercin beslemenin kendisinde tutku haline geldiğini vurgulayarak, şuanda toplam 8 güvercini bulunduğunu ifade etti.

Güvercin beslemenin çok zevkli iş olduğuna değinen Bilgili, şunları kaydetti:

"Yabani güvercinin bahçemize düştüğü andan beri güvercin beslemeye başladım. Bu güvercinler sevimli ve benim için çok güzel bir uğraş, severek bakıyorum. Bundan sonra da güvercin beslemeye devam edeceğim, güvercinlerimin sayısını da artıracağım. Şimdiye kadar köyde sadece koyun, kuzu, inek gibi evcil hayvanlarla ilgileniyordum. Ama güvercinleri de çok sevmeye başladım."

 

Son Güncelleme: 01.10.2016 14:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.