07 Haziran 2016 Salı 12:38
'Mitrobiyalitler Turizme Kazandırılmalı'

BİTLİS (AA) - Girişim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kadir Köstekçi, Adilcevaz sınırlarında ortaya çıkarılan mikrobiyalitlerin dalış turizmine kazandırılması gerektiğini söyledi.

Köstekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van Gölü'nde bulunan mikrobiyalitlerle dünyanın gözünün Adilcevaz'da olacağını belirterek, dalış turizminin geliştirilmesiyle binlerce turistin ilçeye gelebileceğini vurguladı.

Dalış yerlerine, göldeki koylara turlar düzenleyerek bölgenin turizm üssü olabileceğini kaydeden Köstekçi, "Bu gelişmelerle ilçenin kaderinin değişeceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. İlk etepta dalış kulübü kuracağız ve profesyonel ekiplerden faydalanarak hem farklı yerler keşfedecek, hem de eğitimlerle dalış ekibimizi genişleteceğiz. Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden dalış ekiplerini ilçemize davet ederek festival türü bir organizasyonla ilçenin tanıtımına katkı sunmaya çalışacağız." diye konuştu.


Son Güncelleme: 22.08.2016 13:45
Anahtar Kelimeler:
Van GölüMikrobiyalit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.