03 Haziran 2016 Cuma 16:13
Muradiye'de 'Mutlu Toplum Umutlu Gençlik Merkezi' Açılışı

VAN (AA) - Muradiye ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, "Mutlu Toplum Umutlu Gençlik Merkezi" açılışı yapıldı.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Van'daki okullarda 320 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, dolayısıyla çok genç bir nüfusa sahip olduklarını ifade etti.

30 bin öğrencinin Üniversitede eğitim gördüğünü aktaran Vali Taşyapan, şöyle devam etti:

"Bu gençlerimizin bir kısmı üniversitelere, bir kısmı başka üniversitelere gitmekte. Burada kalan öğrencilerimiz de buralarda ülkemizin değişik yerlerinde işe gitmekte ve çalışmaktadırlar. Bu gençlerimizi yönlendirecek, onlara yeni şeyler kazandırabilecek müesseselere ihtiyacımız var. Gençlik Merkezi dediğimiz merkezler de bunlardan bir tanesi. SODES projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezimizin bulunduğu binada güzel bir Gençlik Merkezi meydana getirildi. İnşallah burası Muradiye’de gençlerin en fazla uğrak yerlerinden biri olacaktır. Önemli olan kurumları iyi işletmektir. Mutlaka fiziki mekanlar yapılması oluşturulması önemli çalışmalardır."

Gençlik Merkezinde, gençlerin spor alanında, kültürel ve sosyal etkinliklerde, kişisel beceri kazanmalarında çalışmalar yapabileceklerini ifade eden Taşyapan, dolayısıyla bu güzel faaliyetlerin yapılabileceği güzel bir mekanı gençlerin hizmetine sunan Kaymakam Mehmet Fatih Çelikel'e teşekkür ettiğini kaydetti.

Taşyapan, Kaymakam Mehmet Fatih Çeliklel, Van Yüzüncü Yıl Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Krekin'le birlikte Gençlik Merkezinin açılışını yaptıktan sonra merkezde incelemelerde bulundu.

Vali Taşyapan, daha sonra çocuklara bisiklet dağıttı.


Muradiye'de

Muradiye'de

Muradiye'de

Muradiye'de

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.