23 Şubat 2014 Pazar 23:23
Sonunda Barış Hakim Oldu ( Video Haber )

Alpaslan Mahallesi Taziye Evinde Karlıca ve Sorgüçlü köyleri arasında yapılan barış yemeğinde yaklaşık 2000 kişi bir araya geldi.

 

5 Ay önce Sorgüçlü(Kaniderej) Köyünde çıkan kavgada Hamur’un Karlıca(Soşik)Köyü mensubu bir kişi hayatını kaybetmişti. Tutak ve Hamur bağlı iki köy arasında aylardır gerginlik sürmekteydi. Ancak o bölgenin kanaat önderleri olan Kerem TUTAL, Sevdin TUTAL ,Nedim GÖNÜL şahısların ve AKYAD BARIŞ KOMİTESİNİN ortak girişimleri ile gelişen olayları barışla sonuçlandı.

 

Barış esnasında konuşan Kerem TUTAL “Ailelerin barışmasında kaynaklı duyduğu memnuiyeti dile getirdi.” Ağrı Kültür Derneği(AKYAD)Barış Komitesi Üyesi Haydar ÖZTÜRK yaptığı konuşmasında “Kardeşliğin bir arada saygı ve sevgi ile yaşamanın ne kadar önemli olduğu belirtti.” AKYAD Dernek Başkanı Mehmet İZCİ “Bu barışı sağlayanlara şükranlarını sunarak barışa bireyden başlayarak toplumsal barışa da katkı sağlayacaktır. Ayrıca ülkemizde yaşanan barış sürecinin önemine de  değinerek her iki tarafı da kutladı.” Yine Ağrı Kültür Derneği(AKYAD)Barış Komitesi üyesi Seyda(İmam)Mustafa BİLİCİ yaptığı konuşmasında “Dinimizde barışın önemine vurgu değinerek nasihat ta bularak barış için dua etti.”

 

Akabinde taraflar bir araya getirilerek ilk önce aile büyükleri olan H.Ömer OĞUZ, Abdulkadir BOZKURT’un el sıkışması ile kucaklaşarak birbirilerini af ettiklerini ve önceden olduğu gibi bundan sonrada kardeşçe yaşayacaklarını belirtiler.Gelen davetlilere barış yemeği verildi.












Son Güncelleme: 24.02.2014 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.