10 Haziran 2016 Cuma 13:38
Teog Birincisi Varto'nun Gururu Oldu

MUŞ (AA) - Varto'da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ikinci dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Ezgi Beytaş, ilçenin gurur kaynağı oldu.

İlçeye bağlı Dağcılar köyü Seyit Kamer mezrasından taşımalı eğitim sistemiyle Çaylar köyündeki Yatılı Bölge Orta Okuluna giderek eğitim gören Beytaş, 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG ikinci dönem sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak, Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Yaşadığı zorluklara rağmen elde ettiği başarıyla takdir toplayan Beytaş, başarının kendisi için değil ailesi için sürpriz olduğunu söyledi.

Sınava iyi hazırlandığını belirten Beytaş, şöyle dedi:

"Sınava hazırlanırken özel bir ders almadım, dershaneye gitmedim. Okulumuzdaki kurslarla başardım bunu aynı zamanda köy işlerinde de aileme yardımcı olmaya çalışıyorum. Boş zamanlarda da ders çalışıyorum. Hedefimde doktor olmak var. Köyüme gelip hizmet vermek istiyorum."

Ezgi'nin babası Nazım Beytaş da kızının başarısından dolayı çok mutlu olduklarını anlattı.

Kızının zor koşullarda eğitimini sürdürdüğünü ifade eden baba Beytaş, "Özellikle kış aylarında okula gidebilmesi için zorluklar çektik. Okuldan köye geldiği zamanlarda bize köy işlerinde yardım ediyordu. Aldığım kitaplarla evde çalışarak bu başarıyı elde etti." dedi.

- Kaymakamdan tebrik

İlçe Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, TEOG sınavında başarılı olan Ezgi'yi kutlayarak, kendisine destek veren ailesi ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Çaylar Yatılı Bölge Orta Okulu Müdürü Olcay Karataş da Ezgi'nin okulda açılan kurslara katılarak söz konusu başarıyı yakaladığını belirterek, "Bu başarısından dolayı kendisini kutluyoruz ve tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.