10 Haziran 2016 Cuma 15:53
Varto Seracılık Çalışmaları

MUŞ (AA) - Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, "İlçemiz artık seracılıkla anılmak istiyor. Gençliğe sahip çıkarak terörü bitirilebiliriz. Son olaylardan sonra herkes terörün gerçek yüzünü gördü, projelerimizle Varto'nun terörle anılmasını bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Çetin, kaymakamlık tarafından kurulan seraları ziyaret ederek, burada uygulamalı kurs gören kursiyerlerle sohbet etti.

Kaymakam Çetin, burada yaptığı açıklamada, terör olayları nedeniyle gelişmeyen ilçenin, son yıllarda devletin vermiş olduğu teşvik ve desteklerle tarım ve hayvancılıktan sonra seracılıkla gündeme gelmek istediğini söyledi.

Halkın terör olaylarından bıktığını ifade eden Çetin, ilçede gençlere iş imkanı sağlamak için proje üreterek terör olaylarını bitirme noktasına getirdiklerini kaydetti.

Önceki yıl ilçede terör örgütü tarafından kandırılmış gençler ve kamu kurumlarına ait binaların yakılması gibi olayların yaşandığını anımsatan Çetin, "Ancak devletimizin kararlı tavrından sonra bu terör olaylarının neredeyse tamamı bitti. Artık kaymakamlık olarak, sosyal projeler üretmemiz lazım. Bunların bir ayağı olan tarım ve hayvancılık projemiz düşük miktarlarda olduğu için yüksek verimli projelere yöneldik. Bu kapsamda kurduğumuz seralardan 40 bin lira gelir elde ediliyor. Bu iş, bölgede bilinmediği için vatandaşlarımıza bu işi öğretiyoruz." dedi.

Seracılık kapsamında 3 bin kursiyere eğitim verdiklerini anlatan Çetin, şöyle devam etti:

"Eğitim sonrasında bu arkadaşlara sera vereceğiz. Devletimizin son dönemde tarımsal alanlarda çok farklı destekleri var. Varto'da artık bir çok yerde sera göreceksiniz. Çünkü ilçemiz artık seracılıkla anılmak istiyor. Burada büyük bir ova var ve suyu da bol. Bu nedenle artık yokun yerine, var olacak. Gençliğe sahip çıkarak terörü bitirebiliriz. Bu son olaylardan sonra herkes terörün gerçek yüzünü gördü, projelerimizle Varto'nun terörle anılmasını bitirmeyi hedefliyoruz."

Kursiyerlerden Filiz Karakaş da kaymakamlığın açtığı serada hem eğitim gördüğünü hem de aldığı ücretle aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirtti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:20
Anahtar Kelimeler:
MuşTerörTarımSeracılık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.