04 Haziran 2016 Cumartesi 15:28
Yüksekova'da Vatandaşlardan Terör Örgütüne Tepki

HAKKARİ (AA) - Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı olarak kaldırılmasıyla Yüksekova ilçesine dönerek evlerinin enkazıyla karşılaşan vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösterdi.

İlçede 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasıyla uzun süre evlerinden uzak kalan vatandaşların dönüşü sürüyor.

Terör olayları nedeniyle 78 gün aradan sonra evlerine gelen vatandaşlar, evlerinin enkazıyla karşılaşmanın şaşkınlığı ve üzüntüsünü yaşadı.

Evlerinin yakılıp yıkılmasına tepki gösteren vatandaşlar, enkazlar arasında sağlam kalan eşyalarını aradı.

Bir daha bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, huzur istediklerini ifade etti.

Vatandaşlardan F. Ç, yaptığı açıklamada, ilçedeki evinin yıkıldığını belirterek yaşadıklarını hiçbir zaman unutamayacağını ifade etti.

Zor durumda olduğunu dile getiren F.Ç, "Kendi evimin dışında, üç oğlumun da evi yıkılıp yakılmış. Allah kabul etmesin. Komşularımızın da oturacak evi kalmadı. Herkes için çok üzülüyorum. Kalacak yerimiz yok. Kirada kalacak ev de yok. Elalemin evlerinde kalıp yatıyoruz. Biz de yanmış gönlümüzle evimizin önüne gelip izliyoruz. Semaver bıraktık çay yapıyoruz. Evde kalan bazı malzemeleri çıkarıyoruz." dedi.

20 yıl önce yaşanan terör olayları yüzünden köylerinden şehre göç etmek zorunda kaldığını söyleyen H.K. ise geçen sene ramazan ayından bu yana büyük sıkıntılar yaşamaya başladıklarını anımsattı.

Köylerinden de aynı sebeple çıktıklarını ifade eden H.K, "20 yıldır buradayız böyle bir şey görmedim. Çok mağdur durumdayız. Evler yakılıp yıkılmış harabeye çevrilmiş. Enkazların altından kalan eşyaları çıkartmaya çalışıyorum ama sağlam hiçbir şey kalmamış. Bu olaylardan dolayı evimi bırakmak zorunda kaldım. Gelirken de bu manzarayla karşılaştım. Allah kabul etmesin." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.