24 Nisan 2015 Cuma 21:33
Hizan'daki '2. Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenlikleri'

BİTLİS - Hizan Kaymakamı Sedat İnci, ilçede düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerin, barış süreci ve kardeşliğe katkı sunduğunu söyledi.

İnci, Hizan Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, 18-19 Nisan tarihlerinde düzenlenen "2. Geleneksel Bahar ve Çocuk Şenlikleri"ni değerlendirdi.

İnci, bayram havasında geçen şenliğin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü belirtti.

Bu yıl şenlikleri daha kapsamlı ve coşkulu düzenlediklerini ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Bu yıl ki program kapsamında yetim ve maddi durumu iyi olmayan 200 ailenin çocuğunu sünnet ettirdik. İlçedeki stadyumda 2 gün çocuklarımıza yönelik etkinlik yapıldı. Çocuklarımız için palyaço, sinema ve animasyon gösterileri sunuldu. İlkbahar ayında ve 23 Nisan haftasında hayatımızın çiçekleri olan çocuklarımıza yönelik yaptığımız bu şenliklere, yetişkinleri de kattık. Programımıza farklı, anlamlı ve birbirinden güzel etkinlikler yer aldı. Bu çerçevede şenliklerimizde peygamber efendimizi anmak için, bu yıl bir farklılığa giderek Kutlu Doğum Haftası'nı da programımıza ekledik. Programda peygamber efendimizin hayatıyla ilgili konferans verildi. Tillo İlahi Grubu da ilahiler seslendirdi."

Kapanışı sanatçı Mustafa Özarslan'ın konseriyle yaptıklarını bildiren İnci, şenliklere çocuk, genç, yetişkin, yaşlı ve kadınların katılımından mutluluk duyduklarını ifade etti.

İnci, "Demek ki doğru bir iş yapıyoruz. Halk yapılan işlerden memnun ve bunu sahipleniyor. Bu bizim için çok önemliydi. Güzel bir tablo oldu. Halk arasında sıcak bir ortam oluşturan sosyal ve kültürel etkinlikler, barış ve kardeşliğe de katkı sunuyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.04.2015 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.