08 Mayıs 2015 Cuma 14:22
7. Arguvan Türkü Günleri konseri düzenlendi

MALATYA  - İnönü Üniversitesi tarafından 7. Arguvan Türkü Günleri konseri düzenlendi

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konserde, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, milletleri ayakta tutan sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren türkülerin Türk milleti için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirtti.

Türkülerin Türk ekolünde önemli bir yer tuttuğunu aktaran Çelik, "Arguvan türküleri dediğimizde ise bu durum daha da anlamlaşıyor. Dolayısıyla İnönü Üniversitesi olarak kendi kültürümüzün harcını oluşturan Arguvan türkülerini geleceğe taşımak ve bu türkülerin anlamında toplumumuzun kardeşliği için ders çıkarmak gerektiğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.

İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde Türk Halk Müziği sanatçısı Erhan Yılmaz ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri sahne aldı. İkinci bölümde ise Mustafa Özarslan ve Grup Çığ konser verdi.

Etkinlikte, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek ve Rektör Çelik, konserde yer alan sanatçılara çiçek verdi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu ise Çelik’e plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 08.05.2015 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.