05 Eylül 2015 Cumartesi 20:00
7. Uluslararası Kervansaray Buluşması başladı

 7. Uluslararası Kervansaray Buluşması “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Sanat Günleri” düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda Battalgazi Belediyesi ile Battalgazi Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen törende konuşan Malatya Vali Yardımcısı Abdülkadir Duran, "Tarihi değerlerimizi gün yüzüne çıkartıp hayatın içine sokarak hayatın içinde insanlarımızın hizmetine sunan Battalgazi Kaymakamlığı ve Battalgazi Belediyemize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de Kervansaray Buluşması “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Sanat Günleri” etkinliğinin kendileri için büyük önem arz ettiğine söyledi.

Tüfenkci, bu yıl ki etkinlikte festival boyutunun iptal edilmesinin takdire şayan olduğunu belirterek, "Şehit verdiğimiz, ülkemizin bu zor sürecinde bizlerin olayın festival boyutuyla ilgilenmemiz veya o boyutta kalmamız bize yakışmazdı. Bu noktada belediye başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ederken şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da Malatya'nın coğrafi özellikleri, yetiştirdiği insanlar ve kayısısının yanında en önemli güzelliklerinden birinin de üzerinde onlarca medeniyetin bıraktığı izlerin bugüne ve geleceğe taşınması olduğunu söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ise 7. Uluslararası Kervansaray Buluşması “Melita’dan Battalgazi’ye Tarih, Arkeoloji, Kültür ve Sanat Günleri”nin bu yıl ki temasının “Yok Olmaya Yüz Tutmuş El Sanatları" olduğunu kaydetti.

Gürkan, Battalgazi'de tescil edilen tüm tarihi eserlerin ayağa kaldırılması ve sahip çıkılmasında Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hükümetin kültürel mirasa sahip çıkma politikalarının etkili olduğunu da sözlerine ekledi.

7. Uluslararası Kervansaray Buluşması başladı

7. Uluslararası Kervansaray Buluşması başladı

Son Güncelleme: 05.09.2015 20:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.