20 Ağustos 2015 Perşembe 12:52
Akaryakıt istasyonlarına çapraz denetim

Malatya'da kurumların katılımıyla akaryakıt ve LPG istasyonlarına gerçekleştirilen çapraz denetimlerde 30 akaryakıt ve 2 LPG sayacı mühürlendi. 

Malatya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Akif Gülaçtı, yaptığı yazılı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün Koordinasyonunda Malatya genelinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG Oto Gaz istasyonlarında 10-14 Ağustos tarihleri arasında  Elazığ, Erzincan, Gümüşhane, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Hatay, Tokat, Niğde, Giresun, Ordu ve Sivas  Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerinden 24, genel müdürlükten 2, Malatya İl Jandarma Komutanlığından 2 ve Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden bir olmak üzere 29 personel ve 12 denetim aracıyla 6 ekip halinde çapraz denetim yapıldığını bildirdi.

Denetimlerde sayaçların damgaları ve hatalı çalışıp çalışmadıkları, yakıtların marker kontrolü ve istasyonların lisans kontrolünün denetlendiğini belirten Gülaçtı, 142 lisanslı akaryakıt istasyonu ile 124 lisanslı LPG oto gaz istasyonunun tamamının denetlendiğini vurguladı.

İstasyonlardan 3 akaryakıt ile 10 LPG istasyonunun faaliyette olmadığının tespit edildiğini aktaran Gülaçtı, faal olan 142 akaryakıt ve 124 LPG oto gaz istasyonda yapılan lisans kontrolünde tümünün lisanslı olduğu, 266 lisans belgesinin kontrolünün yapıldığını kaydetti.

Satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, benzin ve motorin ürünlerinde ulusal marker denetimleri yapıldığını da ifade eden Gülaçtı, 320 marker ölçümünün geçerli, 3 marker ölçümünün geçersiz çıktığını bildirdi. Gülaçtı, marker ölçümünün geçersiz çıktığı akaryakıt istasyonundaki pompanın mühürlendiği ve alınan numunelerin teste gönderildiğini belirtti.

Malatya'da faaliyette bulunan istasyonlarda 2 bin 104 akaryakıt ve 272 LPG sayacı olmak üzere toplam 2 bin 376 sayacın damga süresinin kontrollerinin yapıldığını belirten Gülaçtı, 29 akaryakıt ile 2 LPG sayacının damga süresinin dolduğu ve bir akaryakıt sayacında da damgaya müdahale olduğunun tespit edildiğini aktardı. Söz konusu sayaçların mühürlendiğini kaydeden Gülaçtı, damga süresi geçen ölçü aletleri, damgaya müdahale veya damgasız akaryakıt sayaçları için bin 674 lira para cezası uygulanacağını ifade etti.

Sayaçlarda yapılan miktar kontrollerinde ise 990 akaryakıt ve 272 LPG sayacının denetlendiğini, bin 260 sayacın doğru ürün verdiği, 2 sayacın ise eksik ürün verdiğinin tespit edildiğini bildiren Gülaçtı, eksik ürün veren her bir sayaç için 166 lira para cezası uygulandığını kaydetti.

Gülaçtı, ayrıca çapraz denetimler sırasında kontrol edilen işyerlerinin sigortasız işçi çalıştırıp çalıştırmadığını tespiti amacıyla, çalışanların kimlik bilgilerinin işlendiğini aktardı. 

Son Güncelleme: 20.08.2015 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.