06 Kasım 2015 Cuma 12:40
Türk Kızılayından Beyazay Derneğini ziyaret etti

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, Türkiye Beyazay Derneğini ziyaret etti.

Yalçın, ziyaretinde Beyazay Derneğindeki engelli üyelere paketler halinde kışlık kıyafet hediye etti ve Kızılay’ın engelli aileleri için "İlk Yardım Eğitimi Projesi" hakkındaki çalışmalarını başlattı. 

Beyazay Derneğiyle yakaladıkları sinerjinin ortak projelerin artmasını sağlayacağını ifade eden Yalçın, kendilerine destek veren dernek yönetici ve üyelerine teşekkür etti. 

Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanı Yılmaz Alaca da ziyaretin Malatya'nın önemli sivil toplum kuruluşlarının birlikte daha iyi projelere imza atacaklarını gösterecek önemli bir ziyaret olduğunu söyledi. Türkiye'de ilk yardım konusunda büyük zaafiyetler yaşandığını anımsatan Alaca, bu durumun birçok insanın ölmesine veya engelli olarak hayatını devam ettirmesine sebep olduğunu aktardı. Alaca, "Bu anlamda engelli ailelere yönelik yapacağımız bu eğitim çalışması birlikteliğimize daha da bir anlam katacaktır" dedi. 

Başkan Vekili ve Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Malatya Temsilcisi Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut da bu çalışmalara KADEM olarak gönülden destek vereceklerini belirtti. Eğitimlerin KADEM’de yapılması konusunda kapılarının açık olduğunu kaydeden Karabulut, "Ayrıca KADEM ile de İlk Yardım Eğitimi konusunda ailelerin bilinçlendirilmesi için ayrı bir çalışmayı yaparak sivil toplum kuruluşlarının birlikte daha iyi projelere imza atması için gerek Kızılay’a gerekse Beyazay’a elimizden gelen tüm desteği vereceğimizden kuşkunuz olmasın" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 06.11.2015 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.