22 Nisan 2015 Çarşamba 13:40
Buse ameliyat olamazsa hayatını kaybedebilir

MUŞ  Beyninin merkezinde bulunan tümör nedeniyle yaşam tehlikesi bulunan 11 yaşındaki Muşlu Buse'nin ameliyat masrafları için kaymakamlık öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Acarkent köyünde yaşayan Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Buse Özdoğan'ın babası Bülent Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının rahatsızlığının, iki ay önce ellerinde görülen titreme nedeniyle gittikleri hastanede yapılan tetkikler sonucu fark edildiğini söyledi.

Beyninde tümör tespit edilen kızını tedavi için birçok hastaneye götürdüklerini ancak olumlu bir cevap alamadıklarını anlatan Özdoğan, "Kızım için en fazla 1-2 yıl yaşar denildi. İlaç tedavisi olabileceğini ancak onu da yapacak bir doktor bulamayacağımız söylendi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki hastanelerden olumlu yanıt alamayınca kızlarını tedavi için Almanya'ya götürdüklerini ancak burada da bir sonuca varamadıklarını vurgulayan Özdoğan, daha sonra tavsiye üzerine İstanbul'da özel bir hastaneye başvurduklarını kaydetti.  

Özdoğan, İstanbul'daki hastanede Buse'nin tedavisi için 27 Nisan'a ameliyat tarihi verildiğini ancak ameliyat masraflarının 82 bin 500 lira tuttuğunu belirterek, "Buse'nin öğretmenleri ve kaymakamlık tarafından bir kampanya başlatıldı. Öğretmenler, sendikalar ve kurum çalışanlarından bağışlar toplanıyor. 27 Nisan'a kadar bu parayı temin etmemiz lazım. Çok az zamanımız kaldı" diye konuştu.

Anne Güler Özdoğan da kızının bir an önce sağlığına konuşmasını istediğini dile getirerek, "Kurtulmasını istiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Çocuğum cıvıl cıvıl. Ölmesini istemiyorum" dedi.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Remzi Tepe ise 5. sınıf öğrencisi Buse'nin ailesinin konuyu aktarması üzerine kampanya başlatıldığını söyledi. Tepe, kampanyanın ilk gününde 15 bin lira toplandığına değinerek, "Tedavi için ilk etapta 27 Nisan'a kadar 50 bin liranın yatırılması lazım. Bu parayı bir hafta içerisinde bulmayı hedefliyoruz. Bağış kampanyasının bitiş suresi 24 Nisan. Bağışlar devam ediyor. Gereken sürede ilk etaptaki 50 bin lirayı bulacağız. Dua ediyoruz. İnşallah Allah, küçük, körpe bir çocuğa şifa verir" ifadelerini kullandı.

Kampanyaya destek olmak isteyenlerin, Ziraat Bankası Varto Şubesinde açılan TR100 0001 0004 3408 251979-5015  numaralı hesaba bağışta bulunabileceği bildirildi.

-Ameliyatı büyük risk taşıyor

Muş Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Doğan Gündoğan da Buse'nin ameliyatının tümörün beynin merkezinde görülmesi nedeniyle büyük risk taşıdığını belirtti.

Hastanelerinde böyle bir ameliyatı yapamayacakları için başka hastaneye sevk etmek zorunda kaldıklarını anlatan Gündoğan, Buse'nin ameliyat edilmezse birkaç yıl içinde yaşamını yitirebileceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.04.2015 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.