03 Ocak 2016 Pazar 18:53
Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

 İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından hasta kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Güzeltepe Kayak Merkezi'nde düzenlenen tatbikatı yerinde izleyen Vali Seddar Yavuz, daha sonra kar motorunu kullandı.

Yavuz, daha önce kayak merkezi olan yerlerde çalıştığı için çok defa kar motorunu kullandığını, ancak altındaki aracın geri vitesinde zaman zaman sıkıntı yaşandığını söyledi.

Ardından kayak merkeziyle ilgili gazetecilere konuşan Yavuz, merkezi çok iyi bir noktaya taşımak istediklerini aktardı.

Yavuz, "Çünkü bu kayak merkezi önemli avantajlara sahip. Birincisi şehir merkezine çok yakın olması. Dolaysıyla şehre çok yakın ulaşım imkanları çok müsait ve çok kar yağan bir bölge burası. Şimdi son zamanlarda küresel ısınma ile birlikte bilindiği üzere  yağışlarda azalma var. Bazı kayak merkezleri yeteri kadar yağış almadığından sıkıntı yaşıyor. Ama ilimizin böyle bir sıkıntısı yok. Dolaysıyla çok harika bir pistimiz var. Ama burayı hem yerli hem de yabancı turiste açabilecek şekilde altyapı hazırlıklarını yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili olarak arkadaşlarımızla çalışacağız. Bu kayak merkezini önemli bir cazibe haline hep birlikte getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Çok iyi bir havaalanı, huzurlu bir kente sahip olduklarını hatırlatan Yavuz, halkının ise naif ve nezaketli olduğunu,  bu nedenlerle yerli ve yabancı turist için önemli avantajlara sahip olunduğunu kaydetti.

Sadece yerel imkanlarla kalkınmanın mümkün olmadığına dikkati çeken Yavuz, şöyle konuştu:

"Ama alt yapı eksikliklerimizi biz devlet olarak tamamlamalıyız. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı'mızla görüşmelerimiz devam ediyor. Burayı daha bir profesyonel gözle ve planlama ile geliştirmemiz gerekiyor. Umut ederim önümüzdeki süreçte burası daha iyi hale gelir ve bura ile ilgili çalışmalarımız yoğunlaşacaktır. Umut ederim çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiği bir kayak merkezi haline getireceğiz."

Yapılan tatbikatla ilgili bilgi veren AFAD İl Müdürü İbrahim Tanış ise, 2015 yılının son günlerde yağan yoğun kar yağışı ve sonrasında mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için bütün ekiplerin 24 saat nöbetleşerek kurtarma çalışmalarına katıldığını anlattı.

12 arama kurtarma ekibinin 8 araç ve 2 kar motoru kullanarak yoğun çalışmalar yürüttüklerine değinen Tanış, "Bugün de çalışmalar kapsamında bir kar tatbikatı gerçekleştirdik. Bu çerçevede mahsur kalan birkaç hastayı kurtarmak için nasıl bir mücadele içerisinde olmamız gerektiğini ve buradaki kendi eksiklerimizi tespit açısından kendimizi sınamak amacıyla tatbikat yaptık" dedi.

Tatbikatı, Vali Yardımcısı Ercan Öner, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve bazı kurum amirleri izledi.

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Son Güncelleme: 03.01.2016 18:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.