06 Temmuz 2015 Pazartesi 18:38
Muş'ta öğrencilere tercih desteği

MUŞ  - Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, bugünden itibaren Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarına göre tercih yapacak öğrencilere destek olmak amacıyla tercih danışma merkezleri açtıklarını söyledi.

Başlattıkları çalışmayla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Arslan, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Türk Telekom, İlyas Sami, 100. Yıl, Zafer ortaokullarında ve 5 ilçede açtıkları merkezlerle öğrencilere destek verdiklerini söyledi.

Tercih Danışma Merkezlerinin 16 Temmuz tarihine kadar açık kalacağını anımsatan Arslan şunları söyledi:

"TEOG sonuçlarına göre Ortaokul ve Lise 8. sınıf öğrencilerimiz gidecekleri okullar için tercih dönemi başladı. Bu tercih döneminde öğrencilerimizin aldıkları puanlara göre uygun okullara yerleştirmesi için bilinci tercih yapmaları gerekiyor. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla tercih danışma merkezleri kurduk. İl merkezinde 4 olmak üzere toplam il genelinde 9 merkezimizde tercih danışma merkezi açtık.  Burada rehber öğretmenlerimizin yapacağı görev süresince öğrencilerimiz velilerimiz gidip öğrencilerinin aldığı puanı hangi okullara yerleştirilebileceği hangi okulların pansiyonunu olduğu veya okulları eğitimi konusunda bilgiler alacaklardır."

Muş'ta öğrencilere tercih desteği

Muş'ta öğrencilere tercih desteği

Son Güncelleme: 06.07.2015 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.