12 Temmuz 2015 Pazar 15:48
Muş'taki Selçuku Mezarlığı onarılmayı bekliyor

Muş  - Muş'un Korkut ilçesi Sazlıkbaşı köyündeki Selçuklu Mezarlığı, onarılmayı bekliyor. 

Köy içinde geniş bir alana yayılan, bakımsızlık ve yol yapım çalışmaları sonucu oluşan toprak kayması nedeniyle yok olma tehlikesi yaşanan yaklaşık bin yıllık Selçuklu mezarlığının onarılmasını isteyen köylüler, yetkililerden yardım istedi.

Köyde yaşayan çocuklarla tahrip olan mezarları kendi imkanlarıyla korumaya çalıştıklarını belirten muhtar Yusuf Akın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın mezarlığa sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Mezarlığın kendileri için önemli olduğunu dile getiren Akın, "Bu mezarlık Selçuklular zamanından kalma bizim ecdadımızın mezarlığıdır. Yanından yol geçiyor ve toprak kayması olduğu için kemikler dışarı çıkıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Selçuklu mezarlığına sahip çıkmasını istiyoruz. Her sene köy çocuklarını toplayıp elimizden geldiğince mezarlığın bakımını yapıyoruz ama köydeki büyükbaş hayvanların yol güzergahı olduğundan dolayı sürekli tahribat oluşuyor" diye konuştu.

Akın, mezarlığın bu halinin ecdadın kemiklerini sızlattığını bildirerek, sorna çözüm bulunmasını istedi.

Son Güncelleme: 12.07.2015 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.