02 Şubat 2018 Cuma 17:52
Muş’ta 2017-2018 eğitim öğretim yılı dönem başı toplantısı yapıldı

Muş Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında, 2017-2018 eğitim öğretim yılı dönem başı toplantısı yapıldı.

Muş Öğretmenevinin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Aziz Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, okul müdürleri, mahalle ve köy muhtarları ile okul aile birliği başkanları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Muş Valisi Aziz Yıldırım, 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk sezonunun geride kaldığını söyledi. Pazartesi günü itibariyle de ikinci dönemin başlayacağını ifade eden Vali Yıldırım, "Eğitim öğretim sezonunun ikinci dönemine başlayacağız. Şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum. İhtiyacı olanların defter, kitap, üst, baş veya başka tür ders araç gerecine ihtiyaç varsa bunlarda kaymakamlıklarımız, valiliğimiz tarafında temin edilmektedir. İnşallah ikinci dönemde talebelerimize, öğrencilerimize birinci dönemde öğrendiklerinin üzerine daha fazla şeyler bina etmek suretiyle sene sonunda da karnelerini verdiğimizde de daha bilgili, daha donanımlı, dünyayı daha iyi tanıyabilen ve dünyayı daha iyi bakabilen gençlere sahip olmuş olacağız" dedi.

Eğitim denilince işin sadece öğretmenlerde bitmediğini ifade eden Vali Yıldırım, "Hepimizin bildiği gibi aileden başlayan bir eğitim süreci var. Çocuklarımız öncelikle aileleri tarafından eğitilmelidirler. Birtakım alışkanlıklar öncelikle ailelerden verilmektedir. Sadece öğrenciyi okula gönderip de velilerimiz ’ben üzerime düşeni yaptım, ondan sonrasında daha karışmam’ dememelidir. Mutlaka velilerimiz de, öğrencilerimizin kendi çocuklarının okula gidip gitmediği, ne tür arkadaşlıklar edindiği, dışarıda okul sonrasında neler yaptığı, eve geldiğinde dersleriyle ne kadar ilgilendiği konularında mutlaka ve mutlaka dikkatli olmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu çağımızın vedası olarak adlandırılıyor"

Uyuşturucuya karşı mücadelenin herkesin görevi olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Uyuşturucu çağımızın vedası olarak adlandırılıyor. Uyuşturucuya karşı mücadele etmek hepimizin görevi, bir seferberliktir bu. Uyuşturucu kullanan sayısını azaltmak, hatta mümkünse sıfırlamak gerekiyor. Uyuşturucu satanlar var, aracı olanlar var. Belki ilimize başka illerden getirenler var ve ilimizde kullananlar var. Arzu ederim ki hiç olmasın, bu konuşmayı da bu uyuşturucu bölümünü de hiç konuşmasam keşke, ama var. Onun için özellikle öğrencilerimize uyuşturucu konusunda çok dikkat etmemiz gerekiyor. Öncelikle sınıf öğretmenlerinin çok dikkat etmesi gerekiyor. Derslere giren öğretmenlerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Okul idarecilerinin, öğrenci velilerinin çok dikkat etmesi gerekir. Çocuklarımızda daha önce görmediğimiz birtakım değişiklikler gördüğümüzde mutlaka bunu ilgilisine haber vermeliyiz. Toplumda bu anlamda herkese büyük bir görev düşüyor. Hepimiz buna dikkat edeceğiz. İster kendi çocuğumuz, ister akrabalarımızdan biri olsun veya komşumuz veya mahallemizde, köyümüzde gördüğümüz herhangi birisi hiç fark etmez, bununla mutlaka ilgilenmeliyiz" diye konuştu.

Program, yapılan konuşmaların ardından soru ve cevap kısmının ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.