07 Eylül 2015 Pazartesi 19:43
Fiat Palio'da Sürekli Değişen Motor Devri İçin Ne Önerirsiniz

LPG'li 1998 model Fiat Palio 1.6 16V'nin motoru rölantide çalışırken titremeye başlıyor. Ardından motor devri değişiyor ve aracımla yokuş aşağı inerken vites küçülttüğümde enjektör arıza lambası yanıyor. Aracımdaki sorunları gidermek için rölanti sensörü, potansiyometre, gaz kelebeği, yakıt filtresi değiştirildi. Egzoz susturucuları ve bujiler değiştirildi. Ardından araç bilgisayara bağlandı bilinmeyen bir arıza kodu çıktı.
Erdi Torun
Sayın Erdi Torun,
Fiat Palio'nun motorunda oluşan düzensiz rölanti sorununun LPG'den mi yoksa benzinden mi kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor. Bunun içinde LPG'nin devre dışı bırakılarak aracı benzin test etmek şart. Sonra motoru LPG ile denemek gerekiyor. Araçta hangi yakıtla ilgili sorun çıktıysa mesela problem LPG'de ise LPG servisine, benzinde ise Fiat yetkili servisine müracaat edilmeli. Ancak LPG montajı yapılan motorlarda en çok sorun çıkartan parçalardan biri olan lambda sensörü, ilk kontrol edilmesi gereken parçalardan biridir. Araçta değiştirdiğinizi belirttiğiniz rölanti regülatörü, gaz potansiyometresindesi çıkma mı yoksa yeni ve orijinal bir parça mı kullandınız? Gaz kelebek takımı komple yeni ve orijinal parça ile yenilenmek zorundasınız. Ayrıca araçta LPG olduğu için platinium, iridiyum özelliklerinde LPG ye uyumlu buji kullanmak zorundasınız. Son olarak LPG montajında parçaların beyine tanıtılmaması halinde rölanti ve hızlanma da düzensizlikleri oluşabiliyor.

Son Güncelleme: 07.09.2015 19:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.