22 Ağustos 2015 Cumartesi 13:34
Yeni Volvo XC90

Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi (SPA) teknolojisini kullanan Yeni Volvo XC90, üç yıllık bir çalışmanın ve 11 milyar dolarlık bir yatırım sonucu ortaya çıkmış.  Volvo tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını oluşturan ve merakla beklenen Yeni Volvo XC90, Türkiye’de Temmuz ayından bu yana satışta.
 
Öncelik güvenlik
Yeni XC90, markanın iddasına göre otomotiv endüstrisindeki en kapsamlı ve teknolojik olarak en üst seviyedeki standart güvenlik paketini sunuyor. Pakette her biri dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan iki güvenlik teknolojisi yer alıyor: Yoldan çıkma koruma paketi ve kavşaklarda çarpışma anında otomatik fren özelliği. 
Yeni XC90, yoldan çıkma durumunda, ön emniyet kemerleri yolcuların pozisyonlarını sabitlemek için sıkılaşıyor. Koltuk ve koltuk çerçevesi arasındaki enerji emilim özelliği otomobil sert bir zemine düşüş yapınca ortaya çıkabilecek dikey güçleri yastıklıyor ve böylece omurga yaralanmalarını engellemeye yardım ediyor. 
XC90, sürücü kavşaklarda bir araçla aniden karşı karşıya gelince otomatik fren yapma teknolojisine sahip dünyadaki ilk otomobil. Volvo Cars’ın tüm otomatik frenleme fonksiyonlarını kapsayan City Safety-Şehirde Güvenlik Sistemi, yeni XC90’da standart olarak yer alıyor. Sistem, hem gündüz, hem de gece, otomobilin önündeki araçları, bisikletlileri ve yayaları kapsıyor. 
 
Güçlü dizel motor
Yeni XC90, 2 litrelik, 4 silindirli, 8 ileri şanzımana sahip 225 hp gücünde D5 AWD motor seçeneği ile satılıyor.
Diğer bir alternatif ise ilerleyen aylarda sunulacak olan T8 Twin Engine olacak. “Twin Engine” motoru, 2 litrelik, 4 silindirli supercharged ve turbo benzinli bir motoru elektrikli bir motor ile bir araya getiriyor ve 406 HP ve 49 g/km karbondioksit (CO2) emisyonuyla rakipsiz bir sunuyor. Baştan ayağa yeniden tasarladığı elektrik uyumlu XC90 T8 ise lüks bir SUV’dan beklenen tüm performansı sunarken, küçük hibrid otomobillerin bile ulaşamayacağı bir emisyon düzeyine sahip.  XC90 T8’in önümüzdeki aylarda Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Yeni Volvo XC90 ilk aşamada Momentum ve Inscription donanım seviyesi ile sunuluyor. İlerleyen aylarda R-Design’ın da sunulan donanım seviyelerine eklenmesi planlanıyor. Volvo XC90,305.390TL başlangıç fiyatıyla Türkiye’de satılıyor. 
 
Sürüş İzlenimi
Yeni Volvo XC90’nı yaklaşık 100 km kullanma fırsatı yakaladım. Araçtaki gelişim hem eski XC90’na hem de diğer Volvo modellerine göre çok net hissediliyor. Yeni bir başlangıcın ilk modeli olan XC90’nın dış tasarımı güçlü görünüyor ancak herkesin seveceği çizgilere sahip değil. İç mekandaki merkezi dokunmatik konsol, Tesla’yı andırıyor. Dokunmatik hissi çok başarılı ve cep telefonlarından farksız. Ayrıca alışıldığında hayatı kolaylaştıracak kadar iyi çalışıyor. 2.0 litrelik dizel motor başarılı bir ünite. 8 kademeli şanzımanla uyumu başarılı ve uzun yolda 8 litre dolaylarında yakıt ortalaması sağlıyor. Genelde konforlu yapısı ile dikkat çeken süspansiyonlar ne yazık ki sert – kısa darbelerde sesli çalışıyor. Volvo XC90 rakiplerine göre iyi bir fiyatlamaya sahip. Yeni görünümü ile yepyeni müşterilere ulaşacağı kesin.

Son Güncelleme: 22.08.2015 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.