12 Eylül 2015 Cumartesi 09:25
Hangi göze hangi lazer tekniği daha uygun?

Lazer tedavisi prensip olarak; hemen her yaşta uygulanabilmesinin yanı sıra gelişmiş cihazlara, teknolojiye ve bu teknolojiyi kullanan cerrahlara sahip merkezlerle her hastada ayrı bir plan uygulama şansına da sahiptir. Tabii ki bunun sonucunda daha başarılı ve hasta için daha tatminkar olan sonuçlar elde edilir. Bir hasta gözündeki numaranın tedavi edilmesini, yani daha basit bir deyimle kullandığı gözlükten kurtulmak istiyorsa, başvurduğu sağlık merkezi hastaya seçenekler sunmalıdır. Bu seçenekleri anlatırken de en başarılı ve risk taşımayanından başlayarak neler yapılabileceğini anlatmalıdır. Gözlük numarası ve yaşlara göre örnekler vererek anlatırsak: 

Örnek
1: 20-40 yaş arası 2 ile 7 derece arası miyop hasta: Bu hastada lazer ilk seçenektir. Karar hangi lazer sisteminin uygulanması olmalıdır. Bugün için bu derecede hastalarda artık ilk seçenek Smile lazer yöntemidir. Eğer bazı nedenlerden dolayı Smile uygulanamıyorsa wavefront yönteminin türleri seçilmelidir (PTA, İlasik vb.). Çok nadir durumlarda doktorun bazı nedenlerle yüzey lazer seçme olasılığı da vardır (Lasek, transPTK ve PRK gibi). 

Örnek
2: 20-40 yaş arası 7 ile 9 derece arası miyop hasta: Bu hastada lazerde hemen hemen tek seçenek Smile teknolojisidir. Lasik tekniğindeki flep hazırlığı olmadığı için bu numaralarda başarı şansı oldukça yüksektir. Korneası lazere uygun olmayan hastalarda göz içi lens yöntemi kullanılmalıdır. Lazerden bile daha eski olan bu yöntemde gözün diğer özellikleri uygunsa çok başarılı sonuçlar alınır. Göz içi lens yöntemi, deneyimli bir göz hekimi için uygun gözde 15-20 dakikalık iyi bir uygulama ile yüksek emniyet özellikleri olan bir yöntemdir. 

Son Güncelleme: 12.09.2015 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.